fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

image

Πεζοπορίες στη Φύση

Οι πεζοπορίες που διοργανώνουμε είναι κατάλληλες για ένα ευρύ κοινό μεταξύ 12 και 65 ετών, αρκεί να έχουν υγεία και την ελάχιστη εκείνη φυσική ικανότητα για να βαδίσουν μερικά χιλιόμετρα μέσα σε δασικά μονοπάτια σε μέτριο ρυθμό. Οι διαδρομές είναι συνήθως βατές, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές (ανηφόρες & κατηφόρες) και πραγματοποιούνται πάντα με την καθοδήγηση πιστοποιημένου επαγγελματία (με διεθνή πιστοποίηση) για τη δράση της πεζοπορίας στην ύπαιθρο. Γίνεται πάντα χρήση των πλέον εξελιγμένων ηλεκτρονικών μέσων και εξειδικευμένων χαρτών πλοήγησης.
Οι περίπατοί μας πραγματοποιούνται σε αποστάσεις κοντινές από την Αθήνα, 2-3 ωρών με το λεωφορείο και σε τοπία πραγματικά μαγευτικά.
Το σημείο συνάντησής μας είναι κεντρικό, προσβάσιμο από μετρό και ηλεκτρικό για την διευκόλυνση όλων. Υπάρχει διαδραστικός χάρτης στη σελίδα της εκδρομής που μπορεί να σε οδηγήσει απευθείας στο σημείο συνάντησης.
Σκοπός μας είναι η πραγματοποίηση αρχικά μιας εκδρομής το μήνα, πάντα Κυριακή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ το αργότερο. Μετά το τέλος του περιπάτου, είθισται να επισκεπτόμαστε (προαιρετικά για τον καθένα) κάποια ταβέρνα της περιοχής, πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα.
Οι διαδρομές μας κυμαίνονται ανάμεσα στα 5 με 12 χιλιόμετρα και διαρκούν περίπου 2-4 ώρες μαζί με τα διαλείμματα.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα οφέλη για τον οργανισμό από μια τέτοιου είδους άσκηση μέσα στο φυσικό περιβάλλον, ισοδυναμεί με την αερόβια άσκηση που θα έκανε ένας αρχάριος αν πήγαινε 2-3 φορές στο γυμναστήριο μέσα στην ίδια εβδομάδα. Οφέλη στην καρδιαγγειακή σου λειτουργία, το κυκλοφορικό, τον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Όμως δεν είναι μόνο η σωματική υγεία που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει.
Όλοι διαπιστώσαμε στην καραντίνα για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19, πόσο σημαντική είναι για την ψυχική μας υγεία, η συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους.
Στις εκδρομές μας, έχεις μια μοναδική ευκαιρία για γνωριμία με νέα πρόσωπα, με κοινά ενδιαφέροντα από όλες τις ηλικίες, κατά τη διάρκεια του περιπάτου, στο λεωφορείο ή στην ταβέρνα που μπορεί να επισκεφθούμε πριν την επιστροφή μας.

image

Ασφάλεια πεζοπόρων

Το pezoporos.gr συνεργάζεται με έμπειρο πτυχιούχο Τ.Ε.Φ.Α.Α με διεθνή πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες και τη δράση της υπαίθριας πεζοπορίας, ο οποίος σχεδιάζει τις διαδρομές και μας συνοδεύει στους περιπάτους μας. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που προσπαθούν να πείσουν ότι η ασφάλειά σου είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη, εμείς τη θεωρούμε βασική μας προτεραιότητα. Στην ομάδα μας δεν έχουν θέση επιδειξίες ειδικών ορειβατικών ικανοτήτων που μπορεί να παρασύρουν την ομάδα σε ακρότητες. Εφόσον και εσύ ατομικά ακολουθείς τις οδηγίες και τις εντολές των συνοδών μας, είσαι από 12 έως 65 ετών και έχεις κατανοήσει επαρκώς την πυραμίδα με τους βαθμούς δυσκολίας, τους κανόνες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σου που μπορείς να διαβάσεις κατά την διάρκεια της εγγραφής στην εκδρομή, τότε ναι, οι διαδρομές μας είναι ασφαλείς αφού επιλέγονται με βασικό κριτήριο την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Η διοργάνωση της πεζοπορίας γίνεται από εμάς και του ταξιδιού (στο σύνολό του) γίνεται από νόμιμο τουριστικό γραφείο το οποίο ακολουθεί όλους τους κανόνες ταξιδιωτικής ασφάλειας και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες.
Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός. Όπου απαιτείται θα αναφέρεται ευκρινώς.
Το βασικότερο όλων είναι ένα καλό παπούτσι για πεζοπορία στο βουνό.
Άνετα αθλητικά ρούχα, σακίδιο πλάτης και ένα αδιάβροχο είναι επίσης αρκετά. Στις πληροφορίες της κάθε πεζοπορίας θα σε ενημερώνουμε αναλυτικά για το τι χρειάζεσαι να πάρεις μαζί σου. Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι ίσως τα περισσότερα να τα έχεις ήδη.
Μπορείς επίσης να επισκεφθείς τη σελίδα μας με τίτλο "Blog" η οποία περιλαμβάνει χρήσιμα άρθρα που θα σε βοηθήσουν πολύ.
To Pezoporos.gr που διοργανώνει την πεζοπορία και το τουριστικό γραφείο που διοργανώνει την ταξιδιωτική εξόρμησή μας, τηρούν όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Το λεωφορείο που θα μας μεταφέρει απολυμαίνεται καθημερινά και καθαρίζεται σχολαστικά.
image

Εγγραφή και Συμμετοχή

Το Pezoporos.gr και η σελίδα του στο Facebook κοινοποιούν τουλάχιστον 20 μέρες πριν αναλυτικές λεπτομέρειες της επόμενης πεζοπορίας, αρκεί να μας ακολουθείς ή να εγγραφείς στο newsletter μας.
Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις τη συμμετοχή σου, μπορείς να επισκεφθείς το Pezoporos.gr και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του online συστήματος εγγραφής στην πεζοπορία.
Είμαστε από τους ελάχιστους που διαθέτουν λειτουργικό δικτυακό τόπο (για υπολογιστή ή κινητές συσκευές) με αδιάβλητο και αυτοματοποιημένο σύστημα κράτησης που τηρεί την προτεραιότητα, ενδεικτικό του τρόπου που επιθυμούμε να σε μεταχειριστούμε και της επένδυσης που έχουμε κάνει.
Οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν μόνο σελίδα στο Facebook και ακολουθούν διαδικασίες κράτησης θέσης τέτοιες που να μπορούν να επιλέγουν πρώτα τους αρεστούς και φίλους, χωρίς εσύ να το μάθεις ποτέ.
Η συμμετοχή σου σε μια πεζοπορία του Pezoporos.gr κοστίζει τόσο όσο απαιτείται για μια άρτια διοργάνωση από επαγγελματίες του τουρισμού και σκοπό έχει να προάγει την ασφάλειά σου και την ποιότητα ζωής. Η ομάδα μας δεν προβάλλεται ως μια παρέα φυσιολατρών που δήθεν μαζεύτηκε και ταξιδεύει με το ελάχιστο κόστος διότι απλά αδυνατεί να αναφερθεί σε επαγγελματικές υπηρεσίες που έτσι και αλλιώς δεν παρέχει.
Εμείς είμαστε επαγγελματίες του τουρισμού και του αθλητισμού που επιθυμούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες σε ανταγωνιστική τιμή.
Οι πεζοπορίες μας πραγματοποιούνται σε κοντινούς από την Αθήνα προορισμούς (ή και εντός Αθηνών) και συνήθως το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται στα 12 με 30 ευρώ το άτομο, στα χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα του μέσου όρου άλλων διοργανωτών.
Το κόστος αυτό περιλαμβάνει λειτουργικά έξοδα της διοργάνωσης π.χ κόστος του τουριστικού γραφείου (καύσιμα, οδηγός, διόδια, αστική ευθύνη κλπ), αμοιβές των διοργανωτών της πεζοπορίας, χρήση ομαδικού φαρμακείου και εξοπλισμού και εξαρτάται από την απόσταση του προορισμού, το ύψος του ΦΠΑ, την τιμή των καυσίμων κλπ.
Επίσης περιλαμβάνονται όλοι οι νόμιμοι φόροι αφού η επιχείρησή μας εκδίδει κανονικά τα νόμιμα παραστατικά.
Η εγγραφή και κράτηση μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος του Pezoporos.gr εξασφαλίζει την προτεραιότητά σου στην πεζοπορία.
Η συμμετοχή σου όμως διασφαλίζεται μόνο εφόσον επιβεβαιωθεί η πληρωμή σου.
Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής μεταφοράς σε λογαριασμούς της επιχείρησής μας και φυσικά λαμβάνεις πάντα την απόδειξή σου ίσης αξίας με το αντίτιμο που κατέβαλες.
Μόλις επιβεβαιωθεί η πληρωμή, θα λάβεις ένα email από εμάς που θα σε ενημερώνει επαρκώς.

Πολιτική Κρατήσεων - Ακύρωσης - Επιστροφών

Το online σύστημα κρατήσεών μας είναι αδιάβλητο και δεν παρεμβαίνουμε εμείς κατά τη διαδικασία της κράτησής σου.
Άμεσα μετά την κράτησή σου, θα σου σταλούν τα στοιχεία πληρωμής (αριθμός τράπεζας, αιτιολογία κατάθεσης κλπ) στο email που δήλωσες κατά τη διαδικασία κράτησης.
Για να επιβεβαιωθεί η πληρωμή σου πρέπει απαραιτήτως να στείλεις το αποδεικτικό κατάθεσης στο info@pezoporos.gr.

Κρατήσεις - Ακυρώσεις-Επιστροφές:
Για να θεωρηθεί έγκυρη η κράτησή σου πρέπει να εξοφληθεί η αξία του εισιτηρίου ή εισιτηρίων εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της κράτησης. Αν δεν αποστείλεις τα σχετικά αποδεικτικά κατάθεσης εντός των 3 αυτών ημερών, η κράτηση ακυρώνεται και ισχύει ξανά μόνο με την αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής και εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση.

Δικαίωμα πλήρους επιστροφής ισχύει για ακυρώσεις μέχρι 7 ημέρες πριν την πραγματοποίηση της πεζοπορίας.
Δικαίωμα επιστροφής του 50% της αξίας των καταβληθέντων για ακυρώσεις που πραγματοποιούνται 6 έως και 3 ημέρες πριν την πραγματοποίηση της πεζοπορίας.
Για ακυρώσεις που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των διοργανωτών και γίνονται σε διάστημα μικρότερο των 3 ημερών πριν την πραγματοποίηση της πεζοπορίας, επιστροφές χρημάτων δεν πραγματοποιούνται.
Ακυρώσεις που πραγματοποιούνται με απόφαση των διοργανωτών εντός 3 ημερών πριν την πραγματοποίηση της πεζοπορίας, συνεπάγονται πλήρη επιστροφή των καταβληθέντων συμμετοχών.

Οι ακυρώσεις κοινοποιούνται αποκλειστικά με mail στο : info@pezoporos.gr για να θεωρηθούν έγκυρες.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον βρίσκεσαι στη λίστα επιβίβασης, θα λάβεις από τη διαχείριση το σχετικό μήνυμα στο email που δήλωσες εδώ κατά την εγγραφή σου στην εκδρομή καθώς και sms μαι μέρα πριν την εκδήλωση.

Ειδική σημείωση όσον αφορά εμβάσματα από τρίτες Τράπεζες:
Η αποστολή χρημάτων από άλλη τράπεζα (έμβασμα) πλην εκείνων που σου κοινοποιούνται για την κατάθεση της αξίας των υπηρεσιών μας, επιβαρύνεται με έξοδα και προμήθειες των τραπεζών (καταθέτη και λήπτη) τα οποία οφείλεις να επιβαρυνθείς εσύ αποδίδοντας στην επιχείρησή μας το απαιτούμενο ποσό για την αγορά των υπηρεσιών της.
Το pezoporos.gr και το Γραφείο Τουρισμού με το οποίο συνεργάζεται, δεν έχουν καμία ευθύνη για την πολιτική χρέωσης προμηθειών των ελληνικών τραπεζών.

Αν η πεζοπορία πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά εσύ ακυρώσεις τη συμμετοχή σου τουλάχιστον 72 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης, τότε πάλι θα λάβεις επιστροφή των χρημάτων σου. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό θα παρακρατηθεί κανονικά.
Σε περίπτωση που μας ακολουθήσεις και δε μείνεις ικανοποιημένος/η από τις υπηρεσίες μας, μπορείς να μας στείλεις στο info@pezoporos.gr τους λόγους προκειμένου εμείς να σου κάνουμε δώρο τη συμμετοχή σου στην αμέσως επόμενη πεζοπορία μας. Βοήθησέ μας να γίνουμε καλύτεροι και να σε κρατήσουμε στην παρέα μας!

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις προσεκτικά τη σελίδα μας με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους της συμμετοχής σου κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 Όροι Συμμετοχής

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI