fbpx

Pezoporos.gr

Ημερήσιες εκδρομές για πεζοπορία στη φύση σε κοντινούς προορισμούς. Κατάλληλες διαδρομές για όλους.
image

Pezoporos.gr

To όνομα του ιστότοπού μας νομίζουμε ότι τα λέει όλα. Ο πεζοπόρος είναι εκείνος που πηγαίνει από έναν τόπο σε έναν άλλο, πεζός, δηλαδή με τα πόδια. Είναι ο περιπατητής, ο διαβάτης, ο βαδιστής, ο οδοιπόρος.
Όπως και να θέλει κάποιος να τον ονομάσει η ουσία είναι μια: Ο πεζοπόρος είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τα πόδια του ως το κύριο μέσο μεταφοράς του. Είτε πρόκειται για μια αστική διαδρομή είτε για ένα όμορφο δασικό μονοπάτι.

Ποιοί είμαστε

Ο pezoporos.gr είστε όλοι εσείς που αγαπάτε την πεζοπορία στη φύση. Που το βάδισμα είναι ο δικός σας τρόπος μετακίνησης μέσα στα μαγευτικά ελληνικά μονοπάτια. Εγώ που γράφω αυτές τις γραμμές, είμαι απλά ο συνοδός σας. Αν θέλετε, ο διοργανωτής. Εκείνος που θα εξασφαλίσει ότι το μονοπάτι που θα πάρετε θα γίνει μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις σας. Σαν και εκείνες που εγώ κουβαλώ μαζί μου, από τότε που κάποιος άλλος με έμαθε να περπατώ στα βουνά και τα οροπέδια. Σας περιμένω λοιπόν να γνωριστούμε από κοντά, σε κάποια από τις όμορφες διαδρομές που έχουμε προγραμματίσει για εσάς.
Αν πάλι αυτό δε σας αρκεί και θέλετε ένα όνομα, είμαι ο Δημήτρης. Από το βιογραφικό μου εκείνο που σας ενδιαφέρει περισσότερο είναι ότι είμαι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α (πρώην Γυμναστική Ακαδημία) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ACSM (American College Of Sports Medicine) Certified Group Exercise Instructor, παλιό μέλος του ΕΟΣ Αχαρνών, διαθέτω διεθνή πιστοποίηση για την παροχή πρώτων βοηθειών και πολύ μεγάλη εμπειρία σε πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές. 
Κυρίως όμως ότι έχω τη διάθεση να εξελίσσομαι και να επιμορφώνομαι πάνω σε οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει να γίνω ένας καλύτερος οδηγός για όλους εσάς.

Γιατί δημιούργησα το Pezoporos.gr

Ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής και πρώην επαγγελματίας αθλητής, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς κάποια αθλητική δραστηριότητα. Όταν πριν αρκετά χρόνια έμεινα για ένα μεγάλο διάστημα στην όμορφη Ήπειρό μας, η γνωριμία μου με έναν ντόπιο ορειβάτη, έμελλε να αποδειχτεί καταλυτική. Με οδήγησε σε τόσο όμορφα τοπία που θεωρώ ελάχιστοι έχουν δει με τα μάτια τους. Έτσι αγάπησα την πεζοπορία στη φύση, την αναρρίχηση και την ορειβασία.
Έκτοτε ακολούθησα πιστά πολλές και διάφορες ομάδες. Καλές αλλά και κακές ομάδες. Ερασιτεχνικές ομάδες αλλά και επαγγελματικούς συλλόγους και επίσημα σωματεία. Έζησα όμορφες εμπειρίες αλλά και δυσάρεστες. Γνώρισα αρκετούς επαγγελματίες αλλά δυστυχώς και τυχάρπαστους που έβαζαν τις ζωές των άλλων σε κίνδυνο. Με τους τελευταίους αναλώθηκα σε εκδρομές πρόχειρα οργανωμένες και υπερκοστολογημένες. Ενίοτε και επικίνδυνες. Απογοητεύτηκα και θύμωσα κυρίως με τον εαυτό μου που επέτρεψα σε κάποιους να εκμεταλλευτούν την αγάπη μου (αν θέλετε την ανάγκη μου) για την πεζοπορία στη φύση.
Που επέτρεψα σε κάποιους να με φορτώνουν στην καρότσα ενός αγροτικού, σαν να είμαι σακί, για να με πάνε σε μια δύσβατη τοποθεσία. Ενώ μου είχαν υποσχεθεί μικρό βανάκι. Που δεν μπορούσαν καν να συνεννοηθούν με τον οδηγό του πούλμαν για το σημείο παραλαβής μας. Που δεν είχαν φροντίσει που θα κάτσω να γευματίσω μετά από ώρες πεζοπορίας. Που με χρέωναν υποχρεωτικό μενού και ελάχιστη χρέωση στη μοναδική ταβέρνα κάποιου χωριού γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να αναζητήσουν εναλλακτική σε κάποια παρακείμενη τοποθεσία. Που με έβαλαν σε κίνδυνο ενώ ήξεραν τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν την ημέρα της εκδρομής και δεν ακύρωσαν. Που μου υπόσχεθηκαν μια βατή πεζοπορία και βρέθηκα να κρεμιέμαι από γκρεμούς και λαγκάδια ή να περπατώ πολλά περισσότερα χιλιόμετρα από όσα αναφέρονταν στις πληροφορίες γιατί αυτοί είχαν χάσει το δρόμο. Που με οδήγησαν σε χιονισμένα μονοπάτια χωρίς να με ενημερώσουν για τον εξειδικευμένο εξοπλισμό που απαιτούνταν. Που με ειρωνεύονταν κάθε φορά που δεν μπορούσα ή δεν γνώριζα. Που μου έκαναν επίδειξη δεξιοτήτων, εμένα, έναν πρώην επαγγελματία αθλητή και πτυχιούχο του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Που μου υποσχέθηκαν αξιοθέατα και μνημεία που δεν είδα ποτέ. Που με γυρνούσαν σπίτι μου στις 12 το βράδυ της Κυριακής ενώ γνώριζαν ότι το άλλο πρωί έπρεπε να είμαι στη δουλειά μου. Και ας μου είχαν υποσχεθεί ότι θα είμαι πίσω πολύ νωρίτερα. Που με ταξίδευαν με λεωφορεία κακοσυντηρημένα και ενίοτε επικίνδυνα. Μα το κυριότερο. Που μου απέκρυπταν την πραγματική τους επαγγελματική ιδιότητα και το γεγονός ότι δεν είχαν καμία σχέση και γνώση επί του αντικειμένου της ορεινής πεζοπορίας και της διοργάνωσής της.

Τα τελευταία χρόνια, απείχα από κάθε ομαδική πεζοπορία και πεζοπορούσα μόνος. Φίλοι και γνωστοί όμως που γνώριζαν την ιδιοσυγκρασία μου και τον επαγγελματισμό μου, με παρακάλεσαν να αναλάβω δράση και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά και σε αυτόν τον τομέα. Ήταν βέβαιοι ότι θα κάνω τη διαφορά και θα τύχω μεγάλης αποδοχής από εκείνους που επιζητούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Που επιθυμούν να εμπιστευτούν κάποιον για να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης χωρίς προχειρότητες και ανευθυνότητες.

Ένας περίπατος στη φύση, μια πεζοπορία, δεν είναι μόνον προπόνηση. Είναι και συναναστροφή με άλλους ανθρώπους που αναζητούν να μοιραστούν τη στιγμή μαζί σου. Είναι η παρέα, το αστείο, το ευχάριστο απρόοπτο που μπορεί να κάνει τη διαδρομή αλησμόνητη. Είναι η κουβέντα, μια τέλεια φωτογραφία. Καταστάσεις από τις οποίες μπορεί να αναδυθεί μια νέα φιλία, μια νέα συνεργασία, μια σχέση. Απλά πράγματα που η καθημερινότητα και προπαντός η πρόσφατη εμπειρία των συνεχών εγκλεισμών και της κοινωνικής αποστασιοποίησης, μας έχουν στερήσει.

Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω το Pezoporos.gr. Για να μπορώ να χαίρομαι τους περιπάτους μου παρέα με τους νέους μου φίλους. Όλους εσάς που θα με εμπιστευτείτε. 
Για το λόγο αυτό, συνεργάζομαι με πτυχιούχους της Φυσικής Αγωγής, πιστοποιημένους συνοδούς βουνού και υπεύθυνους τοπικούς οδηγούς. Όλοι οι συνεργάτες μου διαθέτουν επικαιροποιημένη διεθνή πιστοποίηση πρώτων βοηθειών. Η απόκτηση νέων δεξιοτήτων και πιστοποιήσεων και η διαρκής εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για τα στελέχη του pezoporos.gr.
Επίσης επιλέγω πάντα νόμιμα τουριστικά γραφεία που διαθέτουν την εμπειρία αλλά και όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για να δημιουργήσουν για εμάς μια ευχάριστη εμπειρία αγοράς εισιτηρίου και συμμετοχής, μεταφοράς, σίτησης, ξενάγησης, διαμονής.
Σε όσες διαδρομές είναι πιο απαιτητικές και έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, το pezoporos.gr εξασφαλίζει συνεργασία με έμπειρους οδηγούς βουνού της περιοχής, συνήθως μέλη των τοπικών ορειβατικών συλλόγων. Σε συνεργασία με εκείνους σχεδιάζονται οι διαδρομές και υπό την καθοδήγησή τους και συνοδεία τους πραγματοποιούνται, με γνώμονα την ασφάλεια όλων μας.
Έλα μαζί μας λοιπόν για να μας γνωρίσεις.
Σύστησέ μας σε κάποιους του περιβάλλοντός σου. Που ξέρεις; Ίσως μου δώσεις την ευκαιρία να γίνω εγώ πλέον η αφορμή για να αγαπήσεις και εσύ ή κάποιος φίλος/φίλη σου την πεζοπορία στη φύση.

Φιλικά
Δημήτρης Α.

image

O διοργανωτής

Για εμένα τα είπαμε παραπάνω. Ελάτε να αποδράσουμε μαζί στη φύση και να αφήσουμε, έστω και για λίγο, το αποπνικτικό περιβάλλον της πόλης και τη ρουτίνα μας. Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά και να πούμε περισσότερα.

SEOB

H ομάδα μας

Στο pezoporos.gr επιλέγουμε συνεργασία με πτυχιούχους της Φυσικής Αγωγής, πιστοποιημένους συνοδούς βουνού και έμπειρους τοπικούς οδηγούς. Διαθέτουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό (εξειδικευμένους χάρτες πλοήγησης, ασύρματη επικοινωνία, φαρμακείο κλπ) που απαιτείται για τέτοιες δραστηριότητες. Όλα τα στελέχη μας έχουν διεθνή επικαιροποιημένη πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.

image


Το τουριστικό πρακτορείο

Τις μεταφορές μας διοργανώνει και εξασφαλίζει έμπειρο τουριστικό πρακτορείο. Το γραφείο δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στο χώρο. Διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες για τη διοργάνωση εκδρομών, έμπειρους οδηγούς, πολυτελή και εγκεκριμένου τύπου, ιδιόκτητα λεωφορεία.