fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Πεζοπορία στις Θερμοπύλες | Μπάνιο στα ιαματικά θερμά λουτρά | Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Προηγούμενες πεζοπορίες
 Sold Out Οι κρατήσεις έχουν κλείσει
 
55
Main_Thermopiles_Sold_Out
Ημερομηνία: 25 Φεβρουάριος 2024 07:00 - 21:00

Τόπος: Καλλίδρομο όρος | Θερμοπύλες

Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

Πεζοπορούμε στο υπέροχο βουνό της Φθιώτιδος, με το πυκνό ελατόδασος, τα τεράστια πλατάνια και την απρόσκοπτη θέα προς τον Σπερχειό ποταμό και τον Μαλιακό κόλπο: το Καλλίδρομο όρος. Στους πρόποδές του δεσπόζουν οι διάσημες Θερμοπύλες. Και φυσικά τα ιαματικά θερμά λουτρά του Καλλιδρόμου (ψωρονέρια κατά τους ντόπιους) και οι θερμές πηγές των θερμοπυλών.
Η διαδρομή αυτή είναι ο ορισμός του hiking. Μια ματιά στο φωτογραφικό άλμπουμ της σελίδας αυτής θα σας πείσει. Διασχίζει τις πυκνόφυτες πλαγιές του Καλλιδρόμου μέσα από ένα υπέροχο δασικό μονοπάτι που θα εντυπωσιάσει και τον πλέον έμπειρο πεζοπόρο με την πλούσια βλάστηση και την ομορφιά του. Όλη η διαδρομή είναι ιδανική για τους φυσιολάτρες που αγαπούν την πεζοπορία.
Η διαδρομή μας θα είναι κυκλική, με αρχή και τέλος την επιβλητική Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας την οποία και θα επισκεφθούμε πριν την έναρξη της πεζοπορίας μας. Τμήμα της διαδρομής μας περιλαμβάνει την περίφημη Ανοπαία Ατραπό, το μονοπάτι δηλαδή το οποίο υπέδειξε στους Πέρσες ο εφιάλτης και οδηγούσε στα νώτα των Σπαρτιατών.
Μετά το τέλος της πεζοπορίας μας, θα μεταβούμε με το πούλμαν στα ιαματικά λουτρά Καλλιδρόμου για να απολαύσουμε (δώρο από την φύση) την αποθεραπεία μας κολυμπώντας στα θερμά νερά τους. Εκεί τα νερά αυτά έχουν σταθερή θερμοκρασία 35-38 βαθμούς όλο τον χρόνο, συνδέονται άρρηκτα με τα τεκτονικά ρήγματα και η πλούσια σύστασή τους σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία θεραπεύουν τις δερματικές ασθένειες, τις ρευματοπάθειες, τις αρθρίτιδες και τις ισχυαλγίες. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ήφαιστος, μετά από παράκληση της θεάς Αθηνάς, δημιούργησε τις πηγές για να πλένεται και να ανακτά τις δυνάμεις του ο Ηρακλής μετά τους άθλους του.

Στην επιστροφή μας για Αθήνα θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα στα Καμμένα Βουρλά που θα μας περιμένει για να ολοκληρώσουμε δίπλα στη θάλασσα μια από τις πλέον ξεχωριστές εξορμήσεις που έχουμε οργανώσει.

image
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση πεζοπορικής εμπειρίας)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Αφετηρία: Ησαπ Άνω Πατήσια, έξω από το Everest απέναντι από το σταθμό.
Προσέλευση: 07:00
Αναχώρηση: 
07:30
Επιστροφή:
21:00 (Ησαπ Άνω Πατήσια)

Προαπαιτούμενο Επίπεδο Συμμετοχής (1+)

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

"Αθλούμαι συστηματικά (αερόβιες ασκήσεις) και περπατώ μόνος ή με άλλες ομάδες και θεωρώ ότι μπορώ να βαδίσω μια απόσταση μέχρι και 10 χιλιόμετρα με ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες σε οποιοδήποτε έδαφος. Διαθέτω τον βασικό εξοπλισμό για πεζοπορία (πεζοπορικό παπούτσι ή μποτάκι, καλό αδιάβροχο, σακίδιο πεζοπορίας)."

YES - Βαθμός Δυσκολίας 1+
Διότι η διαδρομή μας έχει συνολικό μήκος 10 km και ξεκινά με 2.3 km ήπιας και μέτριας ανηφόρας. Συνεχίζει για 3.7km σε στενό, πυκνόφυτο αλλά βατό και σηματοδοτημένο δασικό μονοπάτι το οποίο ίσως να ξένιζε έναν άπειρο στην πεζοπορία.
Είναι κατάλληλη και για άτομα πεζοπορικής εμπειρίας 1 που διαθέτουν όμως πολύ καλή φυσική κατάσταση (κάνουν εντατικά αερόβιες ασκήσεις όπως γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία κλπ) και φυσικά διαθέτουν τον παραπάνω εξοπλισμό. Και προπαντός άτομα που έρχονται με την διάθεση να γνωρίσουν το άθλημα της πεζοπορίας έτσι όπως είναι και όχι όπως ίσως το φαντάζονταν.
Δεν ενδύκνειται για άτομα με ελάχιστη ή μικρή πεζοπορική εμπειρία, κακή φυσική κατάσταση και προβλήματα υγείας (μυοσκελετικά, αρθρώσεων, παχυσαρκία κλπ) που αρέσκονται στο να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους μόνο και μόνο για να γνωρίσουν έναν προορισμό αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα από hiking και ορεινή πεζοπορία.

NO - Βαθμός Δυσκολίας 2
Η διαδρομή είναι στο σύνολό της άριστα σηματοδοτημένη. Κινείται στο μεγαλύτερο μέρος της σε φαρδύ δασικό δρόμο είτε κατηφορικό, είτε ήπια ή μετρίως ανηφορικό. Δεν έχει ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες ακόμα και μέσα στο πυκνόφυτο δασικό μονοπάτι στις πλαγιές του Καλλιδρόμου. Για αυτό δεν θα μπορούσε να είναι βαθμού δυσκολίας 2.
information

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει έξω από την Μονή Δαμάστας και θα καταλήξει ελάχιστα μέτρα πιο κάτω (300μ για την ακρίβεια από την είσοδο της Μονής). Είναι δηλαδή κυκλική. Θα κινηθούμε κυρίως μέσα σε πυκνόφυτο δασικό μονοπάτι αλλά και άνετους δασικούς δρόμους. Οι υψομετρικές διαφορές (+454 μέτρα , -454 μέτρα) κατανέμονται αρκετά ομοιόμορφα σε όλη την διαδρομή και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κουράσουν έναν έμπειρο πεζοπόρο αλλά ούτε είναι αποτρεπτικές και για κάποιον λιγότερο έμπειρο.
Το ανώτερο υψόμετρο (740 μέτρα) δεν αποτελεί εμπόδιο για την εποχή (κρύο, χιονοπτώσεις ή παγετός). Αντιθέτως είναι εκείνο που θα μας χαρίσει μια υπέροχη θέα προς τον κόλπο του Μαλιακού και τις εκβολές του Σπερχειού ποταμού καθώς θα διασχίσουμε τις πλαγιές του όρους.


image

10 km

Βατή, σηματοδοτημένη σε δασικό μονοπάτι και άνετο δασικό δρόμο.

image

3,5 ώρες

Η διάρκεια της πορείας μας με έναν μέτριο ρυθμό και τα διαλείμματα.

image

Γράφημα Υψομετρικών

Αυτό είναι το γράφημα των υψομετρικών διαφορών της διαδρομής που θα κάνουμε.

 
 
 
image

Ανάβαση+454μ

Αφορούν την συνολική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) της διαδρομής.

image

Κατάβαση-454μ

Αφορούν την συνολική κατάβαση της διαδρομής.

image

Min|Max υψόμετρο

Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 740 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 538 μ.

image

Κατάλληλο για...

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

 

Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • 25 Φεβρουάριος 2024 07:00 - 21:00

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI