fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Πεζοπορία στο παραμυθένιο Δρυόδασος Μογγοστού | Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Προηγούμενες πεζοπορίες
Mogostos Sold Out
Ημερομηνία: 14 Ιανουάριος 2024 07:30 - 21:00

Τόπος: Δρυόδασος Μογγοστού-Κορινθία

Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

Πεζοπορούμε στο παραμυθένιο, φυσικό δρυόδασος Μογγοστού και απολαμβάνουμε μια φυσιολατρική εμπειρία που όμοιά της είναι δύσκολο να συναντήσει κανείς στην ζωή του. Μια ματιά στο φωτογραφικό άλμπουμ στην σελίδα αυτή θα σας προϊδεάσει. Το άριστα σηματοδοτημένο και πολύ βατό μονοπάτι, θα μας οδηγήσει μέσα στο σπάνιας ομορφιάς δρυόδασος της περιοχής Natura 1977 (συνολικής έκτασης περίπου 7.000 στρεμμάτων) που το πλημμυρίζουν οι πανύψηλοι δρύες. Ατελείωτοι οι αμπελώνες στην περιοχή καθώς και τα πεύκα, οι κουμαριές, τα έλατα και ορισμένες καστανιές. Η περιοχή είναι ιδανική και για ποδήλατο βουνού (mountain bike) καθώς προσφέρει υπέροχες διαδρομές.
Με μια μικρή παράκαμψη στην διαδρομή μας (200 μέτρα) θα θαυμάσουμε τις σπηλιές "Χούνης" και από εκεί την θέα σε όλο τον κάμπο σχεδόν μέχρι την Στυμφαλία λίμνη. Στα μέσα περίπου της διαδρομής μας θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια υπέροχη θέα του Κορινθιακού κόλπου, τις ακτές αλλά και τα βουνά της Βοιωτίας
(Ελικώνα και Παρνασσό) και της Φωκίδας αν είναι τόσο καθαρός ο ορίζοντας.


image
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση πεζοπορικής εμπειρίας)

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Αφετηρία: Ησαπ Άνω Πατήσια, έξω από το Everest απέναντι από το σταθμό.
Προσέλευση: 07:30
Αναχώρηση: 
08:00
Επιστροφή:
21:00 (Ησαπ Άνω Πατήσια)

Προαπαιτούμενο Επίπεδο Συμμετοχής (+1)

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

"Γυμνάζομαι περιστασιακά ή περπατώ μόνος ή με άλλες ομάδες και θεωρώ ότι μπορώ να βαδίσω μια απόσταση μέχρι 8-9 χιλιόμετρα με ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες σε οποιοδήποτε έδαφος. Διαθέτω τον βασικό εξοπλισμό για πεζοπορία (μπατον, ορειβατικό παπούτσι ή μποτάκι, καλό αδιάβροχο, σακίδιο πεζοπορίας)"

YES - Βαθμός Δυσκολίας 1+
Διότι η διαδρομή μας έχει συνολικό μήκος 10.5 km και πραγματοποιείται σε μια εποχή που ο βασικός εξοπλισμός πεζοπορίας (κατάλληλο πεζοπορικό παπούτσι ή μποτάκι, αδιάβροχο μπουφάν, πεζοπορικό σακίδιο) κρίνονται απαραίτητα. Είναι κατάλληλη και για άτομα πεζοπορικής εμπειρίας 1 που διαθέτουν όμως πολύ καλή φυσική κατάσταση (κάνουν εντατικά αερόβιες ασκήσεις όπως γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, ποδηλασία κλπ) και φυσικά διαθέτουν τον παραπάνω εξοπλισμό. Δεν ενδύκνειται για άτομα με ελάχιστη ή μικρή πεζοπορική εμπειρία που αρέσκονται στο να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και δυσκολεύονται ακόμα και σε διαδρομές μικρότερης απόστασης.

NO - Βαθμός Δυσκολίας 2
Διότι το πεδίο (μορφολογία εδάφους) είναι πολύ βατό, καθαρό και σηματοδοτημένο και περιλαμβάνει στην πλειοψηφία του δασικά μονοπάτια ευδιάκριτα και μεγάλους δασικούς δρόμους. Οι υψομετρικές του διαφορές δεν είναι σημαντικές. Για αυτό δεν θα μπορούσε να είναι βαθμού δυσκολίας 2.
information

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει δίπλα από τον δρόμο (πηγαίνοντας για Στυμφαλία) και στο ίδιο ακριβώς σημείο θα καταλήξει. Είναι δηλαδή κυκλική. Θα κινηθούμε κυρίως μέσα σε δασικά μονοπάτια αλλά και άνετους δασικούς δρόμους. Οι υψομετρικές διαφορές (+255 μέτρα , -255 μέτρα) κατανέμονται αρκετά ομοιόμορφα σε όλη την διαδρομή και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κουράσουν έναν έμπειρο πεζοπόρο αλλά ούτε είναι απαγορευτικές και για κάποιον λιγότερο έμπειρο.
Νερό θα βρούμε στην αρχή της πεζοπορίας μας, εκεί που θα μας αφήσει το πούλμαν.
Το ανώτερο υψόμετρο (952 μέτρα) δεν κρίνεται απαγορευτικό για την εποχή (κρύο, χιονοπτώσεις ή παγετός). Αντιθέτως είναι εκείνο που θα μας χαρίσει μια υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο, στα μέσα ακριβώς της μαγευτικής διαδρομής μας.


image

10.55 km

Βατή, σηματοδοτημένη σε δασικά μονοπάτια και δασικό δρόμο.

image

3,5 ώρες

Η διάρκεια της πορείας μας με έναν μέτριο ρυθμό και τα διαλείμματα.

image

Γράφημα Υψομετρικών

Αυτό είναι το γράφημα των υψομετρικών διαφορών της διαδρομής που θα κάνουμε.

 
 
 
image

Ανάβαση+255μ

Αφορούν την συνολική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) της διαδρομής.

image

Κατάβαση-255μ

Αφορούν την συνολική κατάβαση της διαδρομής.

image

Min|Max υψόμετρο

Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 955 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 800 μ.

image

Κατάλληλο για...

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

 

Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • 14 Ιανουάριος 2024 07:30 - 21:00

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI