fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Πεζοπορία στις πηγές Κρύας στη Λιβαδειά (22-01-2023)

Προηγούμενες πεζοπορίες
Main Livadeia 22-1-23
Ημερομηνία: 22 Ιανουάριος 2023 07:30 - 20:00

Τόπος: Πηγές Κρύας-Λιβαδειά

 Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

Προαπαιτούμενο επίπεδο συμμετοχής
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση
πεζοπορικής εμπειρίας)

info

Πεζοπορούμε στη Λιβαδειά ανάμεσα σε καθάρια νερά, μεσαιωνικά κάστρα, νερόμυλους, σπηλαιώδη μαντεία, μαγευτικά ξωκλήσια, πέτρινα θέατρα, φαράγγια και απολαμβάνοντας την φυσική ομορφιά της πυκνής βλάστησης και του πευκοδάσους, τα πλατάνια, την πανοραμική θέα της Λιβαδειάς και του Παρνασσού.


Μια σύντομη και ευχάριστη κυκλική διαδρομή που ξεκινά από το δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς και καταλήγει στις πηγές Κρύας του ποταμού της Έρκυνας.


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023
07:30 Ησαπ Άνω Πατήσια, έξω από το Everest απέναντι από το σταθμό, αναχώρηση στις 08:00

20:00 επιστροφή στον Ησαπ Άνω Πατήσια

Τύπος Διαδρομής

Προαπαιτούμενο επίπεδο συμμετοχής:

"Γυμνάζομαι περιστασιακά ή περπατώ μόνος ή με άλλες ομάδες και θεωρώ ότι μπορώ να βαδίσω μια απόσταση μέχρι 8-9 χιλιόμετρα με ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες σε οποιαδήποτε έδαφος. Διαθέτω τον βασικό εξοπλισμό για πεζοπορία (μπατόν, ορειβατικό παπούτσι ή μποτάκι, καλό αδιάβροχο, σακίδιο πεζοπορίας)"

Βαθμός Δυσκολίας : 1+
- Γιατί βαθμός δυσκολίας 1+
α. Διότι ξεκινάμε με ανηφόρα (μέτρια κλίση) περίπου 1,7 χιλιομέτρων.
β. Διότι υπάρχουν συνεχόμενα πέτρινα σκαλοπάτια κατά την κάθοδό μας τα οποία δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση
- Γιατί όχι βαθμός 2
Διότι εκτός των ανωτέρω η διαδρομή δεν παρουσιάζει άλλες ιδιαιτερότητες και είναι αρκετά σύντομη και βατή για όλους.

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς. Θα ακολουθήσουμε δασικό δρόμο και δασικό μονοπάτι με μέτρια ανηφορική κλίση περίπου για 1.7 χιλιόμετρα.

Θα κάνουμε στάση στο πανέμορφο εκκλησάκι του Ευαγγελιστή Λουκά με την πέτρινη πηγή και τα ξύλινα παγκάκια.
Έπειτα θα ακολουθήσουμε για λίγα μέτρα το ίδιο μονοπάτι κατηφορίζοντας την πλαγιά. Θα περάσουμε ένα όμορφο ξύλινο γεφύρι και θα ακολουθήσουμε κατηφορική πορεία για περίπου 3 χιλιόμετρα μέσα σε βατό δασικό μονοπάτι, λιθόστρωτα μονοπάτια και τσιμεντένιο δρόμο.
Η θέα της Λιβαδειάς από ψηλά καταπληκτική. Θα συναντήσουμε στην πορεία μας κατά σειρά:
Την εκκλησία του Ευαγγελιστή Λουκά
Το υπέροχο εκκλησάκι του Αγίου Μηνά
Με μια μικρή ανάβαση 50 πέτρινων σκαλοπατιών (για όσους το επιθυμούν) το θαυμαστό εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ με την απίστευτη θέα.
Το φαράγγι του ποταμού της Έρκυνας
Το πέτρινο Θέατρο
Τις πηγές Κρύας
Το ξακουστό σπηλαιώδες Μαντείο του Τροφωνίου
Τον παλιό Νερόμυλο
Το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λιβαδειάς και τις υπέροχες διαδρομές του μέχρι την εκκλησιά του της Αγίας Σοφίας.

Μετά την επίσκεψή μας στο Μεσαιωνικό Κάστρο (το Κάστρο είναι ανοικτός δωρεάν επισκέψιμος χώρος) θα περπατήσουμε μέσα στο χωριό μέχρι το γήπεδο και το πούλμαν που θα μας περιμένει. Θα γευματίσουμε σε ταβέρνα της Λιβαδειάς.
Συνολικά αναμένεται να περπατήσουμε μια διαδρομή 6.5 χιλιομέτρων περίπου μαζι με την περιπλάνησή μας μέσα στο Κάστρο.
Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 460 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 153 μ.
Η συνολική ανάβασή μας δεν ξεπερνά τα 2.5 χιλιόμετρα. Τα υπόλοιπα μέτρα είναι είτε ευθεία είτε (κυρίως) κατηφορικά.

Η διάρκεια της πορείας μας αναμένεται να είναι με έναν μέτριο ρυθμό και τα διαλείμματα, περίπου 3 ώρες.
clock
Πρόγραμμα

Πρωινό ξύπνημα την Κυριακή και συνάντηση στις 07:30 στον ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια.
Αναχωρούμε αυστηρώς στις 08:00. Βγαίνουμε Εθνική οδό και πηγαίνουμε προς Λιβαδειά. Πιθανή σύντομη στάση για καφέ, πρωινό. Άμεση επιβίβαση.
Προορισμός μας το Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς όπου θα γίνει και η αφετηρία της πεζοπορίας μας.

Μαζί με τη στάση για καφέ-πρωινό, σε περίπου 2.5 ώρες θα έχουμε φτάσει στον προορισμό μας από Αθήνα.

Μετά την πεζοπορία μας θα περιηγηθούμε μέσα στις Πηγές Κρύας και το Μεσαιωνικό Κάστρο. Έπειτα θα περπατήσουμε λίγα ακόμη μέτρα μέχρι το Δημοτικό Στάδιο και το πούλμαν που θα μας περιμένει εκεί. Λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή μας θα σταματήσουμε στο ταβερνάκι όπου και θα γευματίσουμε.

Από εκεί θα επιστρέψουμε για Αθήνα. Θα είμαστε πίσω στο σταθμό ΗΣΑΠ περίπου στις 20:00 το βράδυ.
Πληροφορίες Περιοχής

 
Η Λιβαδειά

Κατά μια παράδοση, η πόλη ονομαζόταν παλαιότερα Μίδεια και ήταν χτισμένη σε λόφο. Αργότερα μετονομάστηκε σε Λεβάδεια από τον Αθηναίο Λέβαδο, που εγκατέστησε τους κατοίκους στην πεδιάδα.

Κατά τους ιστορικούς χρόνους, η Λιβαδειά ήταν περίφημη για το πανάρχαιο Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο είχαν επισκεφθεί και συμβουλευθεί ο Κροίσος, ο Μαρδόνιος, ο Αιμίλιος Παύλος κ.α. Πήρε μέρος στο κοινό των Βοιωτών και ακολούθησε την τύχη των άλλων βοιωτικών πόλεων. Αποτέλεσε μια από τις πόλεις της Βοιωτικής Ομοσπονδίας τον 8ο αι. π.Χ. Το 395 π.Χ. λεηλατήθηκε από τον Λύσανδρο και το 86 π.Χ. από τον Μιθριδάτη, γνώρισε όμως ιδιαίτερη ακμή κατά τον 2ο μ.Χ. αιώνα.
Η αρχαία πόλη ήταν κτισμένη στη δεξιά όχθη της Έρκυνας, και ερείπιά της ήλθαν στο φως μετά από ανασκαφές.

Η Λιβαδειά είναι μία ολοζώντανη πόλη που συνδυάζει υπέροχα την φυσική ομορφιά με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής. Την πόλη μπορείς να την περπατήσεις άνετα και να χαζέψεις τα εντυπωσιακά νεοκλασικά κτίσματα και τις γραφικές γειτονιές της. Ξεχωρίζει ο Πύργος του ρολογιού που στέκει από την αρχή του 19ου αιώνα και η καλόγουστη κεντρική πλατεία.

Ο ποταμός της Έρκυνας

Μέσα από τα νερά του ποταμού, κάτω από τα γεφύρια στις Πηγές Κρύας της Λιβαδειάς, ξεπροβάλλει η μαρμάρινη γυναικεία προτομή του μυθολογικού ποταμού της Έρκυνας, του ενός από τα δυο ποταμούς στην Ελλάδα που έχουν θηλυκό όνομα.
Στην ελληνική μυθολογία η Έρκυνα, κόρη του Τροφωνίου και φίλη της Περσεφόνης, ήταν νύμφη μιας ομώνυμης πηγής. Στα νερά της έρχονταν να λουστούν όλοι οι πιστοί που ζητούσαν χρησμό από το Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση. Τα ορμητικά νερά του ποταμού χρησίμευαν τον 19ο αιώνα, ώστε να κινούνται οι τροχοί των μύλων και οι μηχανές των εργοστασίων, συμβάλλοντας καθοριστικά στη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης. Στις δύο όχθες της Έρκυνας στήθηκαν εκκοκκιστήρια, πιεστήρια, νηματουργεία, κλωστήρια, αλευρόμυλοι και νεροτριβές. Σήμερα, ο Νερόμυλος και η Νεροτριβή αποτελούν δύο χαρακτηριστικά κτήρια εκείνης της εποχής.

Το Φαράγγι

Το Φαράγγι του Ξηριά Κρύας εκτείνεται από το γεφύρι του ρέματος του Αγίου Παντελεήμονος και σχηματίζοντας απόκρημνο και βραχώδες τοπίο καταλήγει στις Πηγές της Κρύας, μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Μέσα στο Φαράγγι βρίσκεται το ανοιχτό πέτρινο θέατρο και ο πλακόστρωτος δρόμος που διευκολύνει την πρόσβαση σ’ αυτό. Ο δρόμος καταλήγει σ’ ένα πλάτωμα που δίνει δύο επιλογές στον επισκέπτη: η μια να ανέβει τα 700 περίπου  σκαλοπάτια που οδηγούν στο εκκλησάκι της Ιερουσαλήμ και η άλλη να φτάσει στο Τρίχινο Γεφύρι, που ενώνει τις άκρες του φαραγγιού, αλλά και στα ερείπια του Ναού του Διός Βασιλέως, στο λόφο του Προφήτη Ηλία.

Κατά μήκος του λιθόστρωτου δρόμου έχουν δημιουργηθεί 60 περίπου πίστες πάνω σε συμπαγή ασβεστολιθικό βράχο σχηματίζοντας το  αναρριχητικό πάρκο Κρύας. Πάνω από τις πίστες δεσπόζει το Μεσαιωνικό Κάστρο, όπου βρίσκονται το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας και της Αγίας Βαρβάρας.

Το Ανοικτό Πέτρινο Θέατρο Κρύας

Το ανοιχτό πέτρινο Θέατρο Κρύας, χωρητικότητας 1200 περίπου θέσεων, με εξαιρετική ακουστική, βρίσκεται στο Φαράγγι της Κρύας, στη θέση παλιού λατομείου και οι εργασίες κατασκευής του ολοκληρώθηκαν το 1987.

Εκεί πραγματοποιούνται θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες.

Το Μαντείο του Τροφωνίου

Η Λιβαδειά φιλοξενούσε στο έδαφός της ένα από τα σημαντικότερα μαντεία της ελληνικής αρχαιότητας, αυτό του ήρωα, μάντη και θεού Τροφωνίου. Ο Τροφώνιος, ενίοτε ταυτιζόμενος με το Δία και γνωστός και ως Δίας Τροφώνιος, ήταν αρχαία τοπική θεότητα, η λατρεία της οποίας είχε έναν κατεξοχήν χθόνιο χαρακτήρα και συνεπώς, πολλά κοινά σημεία με τα υπόλοιπα μυστηριακά ιερά στον ελλαδικό χώρο και τις δοκιμασίες που αυτά επέβαλαν στους προσκυνητές και τους μύστες τους. Στο τέμενος της Λιβαδειάς, εκτός από τον ίδιο τον Τροφώνιο και τα παιδιά του, λατρεύονταν η τροφός του, Δήμητρα-Ευρώπη, ο Απόλλων, ο Κρόνος, ο Δίας Βασιλεύς, η Ήρα Ηνιόχη, η Κόρη, η Έρκυνα, ο Αγαθός Δαίμων και η Αγαθή Τύχη. Επίσης, οι πηγές μαρτυρούν και την τέλεση αγώνων προς τιμή του Τροφωνίου σε συνδυασμό με τα Βασίλεια, αγώνες προς τιμήν του Διός Βασιλέως.
Το ιερό τέμενος με το άλσος, το μαντείο του Τροφωνίου και τα διάφορα κτήρια βρισκόταν στην περιοχή των πηγών της Έρκυνας, της σημερινής Κρύας, και πιθανώς εκτεινόταν σε τμήμα του φαραγγιού, στο λόφο του μεσαιωνικού κάστρου και στα γύρω υψώματα. Τις περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Μαντείου τις γνωρίζουμε από τον περιηγητή Παυσανία ο οποίος όχι μόνο το επισκέφθηκε αλλά εικάζεται ότι χρηστηριάστηκε και ο ίδιος εκεί. Η κάθοδος (κατάβασις) στο άντρο του Τροφωνίου αποτελούσε μια ολόκληρη ιεροτελεστία με σκοπό τον πλήρη εξαγνισμό του χρηστηριαζομένου. 
Σύμφωνα με κάποιες άλλες περιγραφές, το συγκεκριμένο Μαντείο αποτελούσε μια από τις πιο ξακουστές πύλες για τον Άδη.
Από το κάποτε ακμάζον ιερό τέμενος και μαντείο του Τροφωνίου δεν έχει σωθεί σχεδόν τίποτα, παρά μερικές κόγχες λαξευμένες στο βράχο του φαραγγιού της Έρκυνας, στους πρόποδες του υψώματος του μεσαιωνικού φρουρίου, για την τοποθέτηση αναθημάτων. Εκτός από αυτές, λαξευμένο στο βράχο είναι και ένα μικρό ορθογώνιο δωμάτιο, με χαμηλούς λαξευτούς πάγκους κατά μήκος των μακρών πλευρών του, όπου μπορούσαν να καθίσουν άτομα που λάμβαναν μέρος σε κάποια ιεροπραξία. Ίσως πρόκειται για τη σπηλιά των πηγών της Έρκυνας, πλάι στην οποία ο Παυσανίας αντίκρισε τα αγάλματα του Τροφωνίου και της Έρκυνας που έμοιαζαν στον Ασκληπιό και την Υγεία. Η αλλοίωση του τοπίου λόγω της οικοδόμησης του μεσαιωνικού φρουρίου, που χρησιμοποίησε το σύνολο σχεδόν του υλικού των παλαιών κτισμάτων είναι τέτοια, ώστε όλες οι παλαιότερες και νεώτερες ανασκαφικές ή τοπογραφικές προσπάθειες για την ανεύρεση του ναού και του μαντείου του Τροφωνίου να αποβούν άκαρπες.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έχει δημιουργήσει μια καταπληκτική τρισδιάστατη αναπαράσταση του Μαντείου και μπορείτε να τη δείτε εδώ:


Το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ

Βρίσκεται “φωλιασμένο” ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, ενώ η εικόνα του δίνει την αίσθηση του πίνακα ζωγραφικής. Είναι χτισμένο σε απόκρημνους βράχους κοντά στη σπηλιά της Ζωοδόχου Πηγής. Ο επισκέπτης για να φτάσει στο εκκλησάκι πρέπει να ανέβει περίπου 700 σκαλοπάτια, ενώ εκτείνεται σε απόκρημνο βράχο του Παρνασσού, στην είσοδο της χαράδρας “Βαρσάμω”.
Εσωτερικά ο ναός έχει τόξο, λιθόκτιστο και πετρόκτιστο τέμπλο. Πάνω από το σπηλαιώδη ναό υπάρχει άλλη σπηλιά που ονομάζεται το κελί του παππού». Φαίνεται ότι στη σπηλιά αυτή κατοικούσε Ιεροσολυμίτης Μοναχός ή ασκητής. Στα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς το εκκλησάκι αυτό χρησιμοποιήθηκε σαν καταφύγιο των κατοίκων της Αμφίκλειας και λέγεται ότι εδώ είχε το καραούλι του ο Οδυσσέας Ανδρούτσος.
Όσο πλησιάζουμε τόσο θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί γιατί τα σκαλιά γλιστράνε και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος,
ιδίως όταν έχει βρέξει.
Όταν φτάσουμε στη σπηλιά, το θέαμα που θα αντικρίσουμε είναι εκπληκτικό. Απέναντί μας αριστερά το Μεσαιωνικό κάστρο, δεξιά το μικρό θεατράκι και ακριβώς μπροστά μας κάτω η χαράδρα που σχηματίζει ο ποταμός Έρκυνα.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr

Το Μεσαιωνικό Κάστρο

Το Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης δεσπόζει πάνω από τη βοιωτική πρωτεύουσα. Οι παλαιότερες οικοδομικές φάσεις του Κάστρου ανάγονται πιθανότατα στη νεότερη Αρχαιότητα ή στον πρώιμο Μεσαίωνα.Το κάστρο ολοκληρώθηκε το 12ο αιώνα μ.Χ. από τους Καταλανούς που κατέλαβαν τη Λιβαδειά το 1311 μ.Χ. και έδωσαν ιδιαίτερα προνόμια στην πόλη. Αποτέλεσε σημαντικότατο ορμητήριο και προμαχώνας των Καταλανών. Θεωρείται ότι είναι ένα από τα τέσσερα Καταλανικά κάστρα που σώζονται στην Ελλάδα.

Επί Τουρκοκρατίας, το κάστρο πέρασε στα χέρια του Μωάμεθ Β’. Το 1821 το Κάστρο της Λιβαδειάς ήταν το τρίτο κατά σειρά στην Ελλάδα που ύψωσε τη σημαία της επανάστασης. Στη διάρκεια, λοιπόν, της Ελληνικής Επανάστασης το κάστρο έπαιξε σημαντικό ρόλο. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 1821, κατά την προέλαση του Ομέρ Βρυώνη εναντίον της ξεσηκωμένης Λιβαδειάς, οι Έλληνες επαναστάτες κατέφυγαν στο κάστρο για να αμυνθούν. Στις 26 Ιουνίου 1821 έγινε η ηρωική έξοδος από το κάστρο των πολιορκημένων Λιβαδειτών. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον Τουρκικό ζυγό το κάστρο εγκαταλείφθηκε.
Εντός του κάστρου υπάρχει το βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας και η εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας. Η πρόσβαση στο κάστρο είναι εύκολη μέσα από τα λιθόστρωτα μονοπάτια.

Πηγές Κρύας Λιβαδειάς

O ποταμός της Έρκυνας πηγάζει από το νότιο τμήμα της Λιβαδειάς, διασχίζει το κέντρο της πόλης και εκβάλλει στον Βοιωτικό Κηφισό.

Η περιοχή των πηγών του ποταμού, γνωστή ως Κρύα, είναι φυσικό πάρκο, που βρίσκεται στην έξοδο φαραγγιού. Πρόκειται για το Φαράγγι του Ξηριά Κρύας το οποίο εκτείνεται από το γεφύρι του ρέματος του Αγίου Παντελεήμονος και σχηματίζοντας απόκρημνο και βραχώδες τοπίο καταλήγει στις Πηγές της Κρύας, μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Αποτελεί κύριο τόπο αναψυχής και περιπάτου, καθώς και πόλο έλξης τουριστών με κύρια χαρακτηριστικά τα αιωνόβια πλατάνια, τους μικρούς καταρράκτες και τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια. Ένα τοπίο μαγευτικό με πλούσια μυθολογική αλλά και μεταγενέστερη ιστορία.

Μέσα από τα νερά του ποταμού αναδύεται η γλυπτή προτομή της Έρκυνας, φιλοτεχνημένη από τον καλλιτέχνη Σπύρο Γουριώτη.

equip

Εξοπλισμός

1. Άνετα ρούχα (συνήθως φόρμες ή σορτς) με έντονα και φωτεινά χρώματα, που διευκολύνουν την κίνηση.
2. Ορειβατικά μποτάκια ή πολύ καλά αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο ή περπάτημα στο βουνό (trekking). H επίπεδη (flat) σόλα παπουτσιού είναι απαγορευτική για τέτοιες δραστηριότητες.
3. Άνετο σακίδιο πλάτης (45 λίτρων μέγιστης χωρητικότητας) για μια ημερήσια πεζοπορία.
4. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα, φακό και αντηλιακό. Αυτά, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.
5. Αντιανεμικό και αδιάβροχο μπουφάν, φούτερ ή φλις μπλουζάκι, μια μικρή πετσέτα. Τον χειμώνα γάντια και σκουφάκι, προαιρετικά.
6. Μίνι, ατομικό φαρμακείο που να περιλαμβάνει πιθανή συνταγογραφούμενη αγωγή ή φάρμακα ευρείας χρήσης (δραμαμίνες, αναλγητικά κλπ)
7. Απαραιτήτως ένα δεύτερο σετ ρούχων που θα μείνει στο πούλμαν (εσώρουχα, 2 ζευγάρια κάλτσες, μπλούζα, παντελόνι ή φόρμα).
8. Παγούρι με νερό έως 1 λίτρο, σνακ, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε "πρόχειρο" θεωρείτε ότι μπορεί να αναπληρώσει διατροφικά τις δυνάμεις σας.
9. Ορειβατικά μπατόν (προαιρετικά) για τη διευκόλυνση της κίνησης σε δύσβατα μονοπάτια.

price

Κόστος Συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής
25 € / άτομο
20 € / το κάθε ανήλικο άτομο της οικογένειας (12-17 ετών)
-------
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
Λειτουργικά έξοδα των διοργανωτών της πεζοπορίας
Λειτουργικά έξοδα του τουριστικού γραφείου (οδηγός, διόδια, καύσιμα, διοργάνωση)
Ομαδικό φαρμακείο

Δεν περιλαμβάνει αξίες εισιτηρίων σε επισκέψιμα αξιοθέατα ή το γεύμα σε ταβέρνα.

 

 

price

Κράτηση θέσης & Πληρωμή

Κάντε online την κράτησή σας σε αυτή τη σελίδα πατώντας πάνω δεξιά το πράσινο κουμπί. Αν το κουμπί είναι απενεργοποιημένο, σημαίνει ότι έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των κρατήσεων. Σε αυτή την περίπτωση στείλτε μήνυμα στο info@pezoporos.gr με το όνομα, το επίθετο, το τηλέφωνό σου, τον αριθμό θέσεων που σε ενδιαφέρουν και τα ονόματα εκείνων που θα σε συνοδεύουν για να μπεις σε λίστα αναμονής.
Για να θεωρηθεί έγκυρη η κράτησή σας πρέπει να εξοφληθεί η αξία των υπηρεσιών μας εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της κράτησης. Αν δεν αποστείλετε τα σχετικά αποδεικτικά κατάθεσης εντός των 3 αυτών ημερών, η κράτηση ακυρώνεται και ισχύει ξανά μόνο με την αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής και εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση.
-------
Δικαίωμα πλήρους επιστροφής για ακυρώσεις μέχρι -  Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00
Για ακυρώσεις μέχρι την ανωτέρω ώρα και ημέρα, επιστροφή όλου του ποσού που έχει καταβληθεί.
-------
Δικαίωμα επιστροφής του 50% της αξίας των καταβληθέντων για ακυρώσεις από :
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου  2023, μέχρι Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00
--------
Λήξη πληρωμών και δικαιώματος επιστροφών - Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, ώρα 20:00
Σημείωση:
Μετά την ανωτέρω ημέρα και ώρα, για ακυρώσεις που δεν οφείλονται σε απόφαση των διοργανωτών, δεν πραγματοποιούνται επιστροφές χρημάτων. Ακυρώσεις με απόφαση των διοργανωτών μετά την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα συνεπάγονται επιστροφή της πλήρους αξίας των υπηρεσιών μας.

Οι ακυρώσεις κοινοποιούνται αποκλειστικά με mail στο info@pezoporos.gr για να θεωρηθούν έγκυρες.

Προσοχή:
Λεπτομέρειες της πληρωμής θα σταλούν με email ΜΟΝΟ σε όσους πραγματοποιήσουν εγγραφή στην πεζοπορία και κράτηση. Προϋπόθεση για την πληρωμή αποτελεί να έχετε πρώτα κάνει online κράτηση στην πεζοπορία.
Μετά την πληρωμή, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ αποστολή του αποδεικτικού της τράπεζας στο info@pezoporos.gr.Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • 22 Ιανουάριος 2023 07:30 - 20:00

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI