fbpx

Pezoporos.gr

Ημερήσιες εκδρομές για πεζοπορία στη φύση σε κοντινούς προορισμούς. Κατάλληλες διαδρομές για όλους.

image

Πεζοπορίες στη Φύση

Οι περίπατοι που διοργανώνουμε είναι κατάλληλοι για ένα ευρύ κοινό μεταξύ 12 και 65 ετών, αρκεί να έχουν υγεία και την ελάχιστη εκείνη φυσική ικανότητα για να βαδίσουν μερικά χιλιόμετρα μέσα σε δασικά μονοπάτια σε μέτριο ρυθμό. Οι διαδρομές είναι συνήθως εύκολες, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές (ανηφόρες & κατηφόρες) και πραγματοποιούνται πάντα με την καθοδήγηση επαγγελματία πτυχιούχου Τ.Ε.Φ.Α.Α. και με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων ηλεκτρονικών μέσων και εξειδικευμένων χαρτών πλοήγησης.
Οι περίπατοί μας πραγματοποιούνται σε αποστάσεις κοντινές από την Αθήνα, 2-3 ωρών με το λεωφορείο και σε τοπία πραγματικά μαγευτικά, ενίοτε και με αρχαιολογικό ή εκπαιδευτικό ενδιαφέρον.
Το σημείο συνάντησής μας είναι κεντρικό, προσβάσιμο από μετρό και ηλεκτρικό για την διευκόλυνση όλων. Υπάρχει διαδραστικός χάρτης στη σελίδα της εκδρομής που μπορεί να σε οδηγήσει απευθείας στο σημείο συνάντησης.
Σκοπός μας είναι η πραγματοποίηση αρχικά μιας εκδρομής το μήνα, πάντα Κυριακή, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ το αργότερο. Μετά το τέλος του περιπάτου, είθισται να επισκεπτόμαστε (προαιρετικά για τον καθένα) κάποια ταβέρνα της περιοχής, πριν την επιστροφή μας στην Αθήνα.
Οι διαδρομές μας κυμαίνονται ανάμεσα στα 6 με 12 χιλιόμετρα και διαρκούν περίπου 2-4 ώρες μαζί με τα διαλείμματα.
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα οφέλη για τον οργανισμό από μια τέτοιου είδους άσκηση μέσα στο φυσικό περιβάλλον, ισοδυναμεί με την αερόβια άσκηση που θα έκανε ένας αρχάριος αν πήγαινε 2-3 φορές στο γυμναστήριο μέσα στην ίδια εβδομάδα. Οφέλη στην καρδιαγγειακή σου λειτουργία, το κυκλοφορικό, τον έλεγχο του σωματικού βάρους.
Όμως δεν είναι μόνο η σωματική υγεία που θα πρέπει να σε ενδιαφέρει.
Όλοι διαπιστώσαμε στην καραντίνα για την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19, πόσο σημαντική είναι για την ψυχική μας υγεία, η συναναστροφή μας με άλλους ανθρώπους.
Στις εκδρομές μας, έχεις μια μοναδική ευκαιρία για γνωριμία με νέα πρόσωπα, με κοινά ενδιαφέροντα από όλες τις ηλικίες, κατά τη διάρκεια του περιπάτου, στο λεωφορείο ή στην ταβέρνα που μπορεί να επισκεφθούμε πριν την επιστροφή μας.

image

Ασφάλεια πεζοπόρων

Το pezoporos.gr συνεργάζεται με έμπειρο πτυχιούχο Τ.Ε.Φ.Α.Α ο οποίος σχεδιάζει τις διαδρομές και μας συνοδεύει στους περιπάτους μας. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες που προσπαθούν να πείσουν ότι η ασφάλειά σου είναι αποκλειστικά δική σου ευθύνη, εμείς τη θεωρούμε βασική μας προτεραιότητα. Στην ομάδα μας δεν έχουν θέση επιδειξίες ειδικών ορειβατικών ικανοτήτων που μπορεί να παρασύρουν την ομάδα σε ακρότητες. Εφόσον και εσύ ατομικά ακολουθείς τις οδηγίες και τις εντολές των συνοδών μας, είσαι από 12 έως 65 ετών και έχεις κατανοήσει επαρκώς την πυραμίδα με τους βαθμούς δυσκολίας, τους κανόνες και τις προϋποθέσεις συμμετοχής σου που μπορείς να διαβάσεις κατά την διάρκεια της εγγραφής στην εκδρομή, τότε ναι, οι διαδρομές μας είναι ασφαλείς αφού επιλέγονται με βασικό κριτήριο την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με γνωστό τουριστικό γραφείο το οποίο ακολουθεί όλους τους κανόνες ταξιδιωτικής ασφάλειας και διαθέτει όλες τις απαιτούμενες άδειες.
Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός.
Το βασικότερο όλων είναι ένα καλό παπούτσι για πεζοπορία στο βουνό.
Άνετα αθλητικά ρούχα, σακίδιο πλάτης και ένα αδιάβροχο είναι επίσης αρκετά. Στις πληροφορίες της κάθε εκδρομής θα σε ενημερώνουμε αναλυτικά για το τι χρειάζεσαι να πάρεις μαζί σου. Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι ίσως τα περισσότερα να τα έχεις ήδη.
Μπορείς επίσης να επισκεφθείς τη σελίδα μας με τίτλο "Blog" η οποία περιλαμβάνει χρήσιμα άρθρα που θα σε βοηθήσουν πολύ.
To Pezoporos.gr και το τουριστικό πρακτορείο που διοργανώνουν τις εκδρομές, τηρούν όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19. Το λεωφορείο που θα μας μεταφέρει απολυμαίνεται καθημερινά και καθαρίζεται σχολαστικά.
image

Κράτηση και Συμμετοχή

Το Pezoporos.gr και η σελίδα του στο Facebook κοινοποιούν τουλάχιστον 20 μέρες πριν αναλυτικές λεπτομέρειες της επόμενης εκδρομής, αρκεί να μας ακολουθείς ή να εγγραφείς στο newsletter μας.
Από τη στιγμή που θα αποφασίσεις τη συμμετοχή σου, μπορείς να επισκεφθείς το Pezoporos.gr και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του online συστήματος κράτησης θέσης στην εκδρομή.
Είμαστε από τους ελάχιστους που διαθέτουν λειτουργικό δικτυακό τόπο (για υπολογιστή ή κινητές συσκευές) με αδιάβλητο και αυτοματοποιημένο σύστημα κράτησης που τηρεί την προτεραιότητα, ενδεικτικό του τρόπου που επιθυμούμε να σε μεταχειριστούμε και της επένδυσης που έχουμε κάνει.
Οι περισσότερες ομάδες διαθέτουν μόνο σελίδα στο Facebook και ακολουθούν διαδικασίες κράτησης θέσης τέτοιες που να μπορούν να επιλέγουν πρώτα τους αρεστούς και φίλους, χωρίς εσύ να το μάθεις ποτέ.
Η συμμετοχή σου σε μια εκδρομή του Pezoporos.gr κοστίζει τόσο όσο απαιτείται για μια άρτια διοργάνωση από επαγγελματίες που σκοπό έχει να προάγει την ασφάλειά σου και την ποιότητα ζωής. Η ομάδα μας δεν προβάλλεται ως μια παρέα φυσιολατρών που δήθεν μαζεύτηκε και ταξιδεύει με το ελάχιστο κόστος διότι απλά αδυνατεί να αναφερθεί σε επαγγελματικές υπηρεσίες που έτσι και αλλιώς δεν παρέχει.
Εμείς είμαστε επαγγελματίες που επιθυμούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες σε ανταγωνιστική τιμή.
Οι εκδρομές μας πραγματοποιούνται σε κοντινούς από την Αθήνα προορισμούς και συνήθως το κόστος συμμετοχής κυμαίνεται στα 20 με 25 ευρώ το άτομο, στα χαμηλότερα δηλαδή επίπεδα του μέσου όρου άλλων διοργανωτών.
Το κόστος αυτό περιλαμβάνει λειτουργικά έξοδα των διοργανωτών, το λειτουργικό κόστος του πρακτορείου (καύσιμα, οδηγός, διόδια) και εξαρτάται από την απόσταση του προορισμού, το ύψος του ΦΠΑ, την τιμή των καυσίμων κλπ.
Επίσης περιλαμβάνονται όλοι οι νόμιμοι φόροι και φυσικά το ΦΠΑ, αφού εκδίδουμε κανονικά παραστατικά.
Η κράτηση θέσης μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος του Pezoporos.gr εξασφαλίζει την προτεραιότητά σου στην εκδρομή.
Η συμμετοχή σου όμως διασφαλίζεταιι μόνο εφόσον επιβεβαιωθεί η πληρωμή του εισιτηρίου σου.
Η πληρωμή γίνεται μέσω τραπεζικής μεταφοράς σε λογαριασμούς του τουριστικού πρακτορείου με το οποίο συνεργαζόμαστε και φυσικά λαμβάνεις την απόδειξή σου ίσης αξίας με το αντίτιμο του εισιτηρίου ή των εισιτηρίων που αγόρασες.
Μόλις επιβεβαιωθεί η πληρωμή, θα λάβεις ένα email από εμάς που θα σε ενημερώνει επαρκώς.

 

 

Πολιτική Ακύρωσης

Εφόσον η εκδρομή ακυρωθεί ή αναβληθεί για λόγους ανωτέρας βίας ή μη συμπλήρωσης του ελάχιστου αριθμού συμμετοχών, τότε θα λάβεις επιστροφή της αξίας των εισιτηρίων σου.
Αν η εκδρομή πραγματοποιηθεί κανονικά αλλά εσύ ακυρώσεις τη συμμετοχή σου τουλάχιστον 72 ώρες πριν την ώρα αναχώρησης, τότε πάλι θα λάβεις επιστροφή των χρημάτων σου. Σε διαφορετική περίπτωση το ποσό θα παρακρατηθεί κανονικά.
Σε περίπτωση που μας ακολουθήσεις και δε μείνεις ικανοποιημένος/η από την εκδρομή μας, μπορείς να μας στείλεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τους λόγους προκειμένου εμείς να σου κάνουμε δώρο τη συμμετοχή σου στην αμέσως επόμενη εκδρομή μας. Βοήθησέ μας να γίνουμε καλύτεροι και να σε κρατήσουμε στην παρέα μας!

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις προσεκτικά τη σελίδα μας με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους της συμμετοχής σου κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

 Όροι Συμμετοχής

Έχεις περισσότερες απορίες;

Μπορείς να μας στείλεις email στο info@pezoporos.gr ή να συμπληρώσεις και να στείλεις τη φόρμα επικοινωνίας

Φόρμα Επικοινωνίας