fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Parnonas Hike στα γραφικά Τσίντζινα Λακωνίας | Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Επόμενες πεζοπορίες
Main_Tsitzina
Ημερομηνία: 21 Απρίλιος 2024 07:00 - 21:00

Τόπος: Τσίντζινα Λακωνίας Πάρνωνας

Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

O ορισμός της ορεινής πεζοπορίας και του hiking μας περιμένει για μια ακόμα περιπέτεια στις κατάφυτες πλαγιές της Λακωνίας και του Πάρνωνα. Εκεί που δεσπόζει το γραφικό χωριό Τσίντζινα (ή Πολύδροσο κατά άλλους) χτισμένο στα 1100 μέτρα, ανάμεσα σε τρεις υπέροχες ελατοσκέπαστες βουνοπλαγιές, με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τα γεφύρια και τις πέτρινες βρύσες του.
Οι εναλλαγές του τοπίου με τα πεύκα, τα αιωνόβια έλατα, τις κουμαριές, τις φτέρες και τις βελανιδιές σε συνδυασμό με τα πλατάνια κοντά στον ποταμό θα μας ενθουσιάσει, ειδικά αυτήν την εποχή. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, το αρχαιότερο μοναστήρι της Λακωνίας. Έναν τόπο γαλήνης ιδανικό για να πραγματοποιήσουμε στάση.
Η διαδρομή μας είναι κυκλική. Ξεκινά και καταλήγει στην μαγευτική πλατεία του χωριού.
Στην επιστροφή μας για Αθήνα θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα της ευρύτερης περιοχής που θα μας περιμένει.

image
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση πεζοπορικής εμπειρίας)

Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Αφετηρία: Ησαπ Άνω Πατήσια, έξω από το Everest απέναντι από το σταθμό.
Προσέλευση: 07:00
Αναχώρηση: 
07:30
Επιστροφή:
21:00 (Ησαπ Άνω Πατήσια)

Προαπαιτούμενο Επίπεδο Συμμετοχής (2)

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

"Αθλούμαι πολύ συχνά. Παίρνω μέρος τακτικά σε πεζοπορίες και θεωρώ ότι μπορώ να βαδίσω σε οποιοδήποτε έδαφος μέχρι και 15 χιλιόμετρα. Ανταποκρίνομαι καλά σε ανηφόρες και κατηφόρες οποιασδήποτε κλίσης και απόστασης. Διαθέτω καλό και εξειδικευμένο πεζοπορικό-ορειβατικό εξοπλισμό."

YES - Βαθμός Δυσκολίας 2
Η διαδρομή μας έχει συνολικό μήκος 11 km και εκτυλίσσεται κυρίως μέσα σε κατάφυτα δασικά μονοπάτια.
Είναι κατάλληλη για άτομα με ικανοποιητική πεζοπορική εμπειρία που διαθέτουν καλή φυσική κατάσταση και φυσικά διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό για πεζοπορία στο βουνό. Και προπαντός άτομα που έρχονται με την διάθεση να απολαύσουν το άθλημα της πεζοπορίας και να καρπωθούν τα οφέλη της.
Δεν ενδύκνειται για άτομα με προβλήματα υγείας (μυοσκελετικά, αρθρώσεις, παχύσαρκα) ή εντελώς αγύμναστα, που αρέσκονται στο να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους μόνο και μόνο για να γνωρίσουν έναν τουριστικό προορισμό αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν ιδέα από hiking και ορεινή πεζοπορία.

NO - Βαθμός Δυσκολίας 2+
Η διαδρομή είναι στο σύνολό της άριστα σηματοδοτημένη και δεν έχει ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες για κάποιον που έχει ξανακάνει ορεινή πεζοπορία. Η συνολική της απόσταση δεν πρόκειται να προβληματίσει έναν έμπειρο πεζοπόρο ενώ και η εποχή διεξαγωγής της προοιωνίζει ιδανικές καιρικές συνθήκες και μνημειώδη βλάστηση. Δεν θα μπορούσε επ ουδενί να είναι βαθμού 2+ στην δική μας κλίμακα.
information

Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει μέσα από την πλατεία του χωριού Τσίντζινα, που είναι χτισμένο ανάμεσα σε τρεις πλαγιές, στα 1100 μέτρα υψόμετρο. Για να φτάσουμε στην πλατεία του χωριού και να ξεκινήσουμε το μονοπάτι μας, θα πρέπει πρώτα να περπατήσουμε 800 μέτρα από το σημείο που θα μας αφήσει το πούλμαν καθώς τα στενά δρομάκια του χωριού του δεν επιτρέπουν την διέλευση μεγάλων οχημάτων. Φυσικά μετά το τέλος της πεζοπορίας μας, πάλι θα περπατήσουμε τα ίδια μέτρα για να επιστρέψουμε στο πούλμαν.
Αρχικά θα κινηθούμε μέσα σε κατηφορικό δασικό δρόμο και έπειτα θα ακολουθήσουμε σηματοδοτημένα δασικά μονοπάτια με ήπιες και μέτριες κλίσεις (ανοδικά και καθοδικά, δείτε το γράφημα των υψομετρικών παρακάτω) για να απολαύσουμε την ομορφιά των κατάφυτων πλαγιών του Πάρνωνα. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων όπου και θα κάνουμε την στάση μας για ξεκούραση. Μετά την Μονή θα κινηθούμε δίπλα στις όχθες ποταμού για να θαυμάσουμε το μεγαλείο του ελατόδασους να συνδέεται με τα πλατάνια και τις φτέρες της περιοχής.
Μετά το πέρας της πεζοπορίας μας θα μεταβούμε σε ταβέρνα σε διπλανό χωριό που θα μας περιμένει. Εκεί επίσης το πούλμαν δεν έχει άμεση πρόσβαση στο χωριό όπου βρίσκεται η ταβέρνα και μια απόσταση 200 μέτρων θα πρέπει να διανυθεί προκειμένου να απολαύσουμε τοπικές λιχουδιές και παραδοσιακά γεύματα της περιοχής.

image

11 km

Σηματοδοτημένη διαδρομή κυρίως σε δασικά μονοπάτια.

image

3.5 ώρες

Η διάρκεια της πορείας μας με έναν μέτριο ρυθμό και τα διαλείμματα.

image

Γράφημα Υψομετρικών

Αυτό είναι το γράφημα των υψομετρικών διαφορών της διαδρομής που θα κάνουμε.

 
 
 
image

Ανάβαση+332μ

Αφορούν την συνολική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) της διαδρομής.

image

Κατάβαση-332μ

Αφορούν την συνολική κατάβαση της διαδρομής.

image

Min|Max υψόμετρο

Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 1100 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 768 μ.

image

Κατάλληλο για...

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

 

Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • 21 Απρίλιος 2024 07:00 - 21:00

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI