fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Ανοιξιάτικη πεζοπορία - περιήγηση στον Υμηττό | Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Προηγούμενες πεζοπορίες
 Sold Out Οι κρατήσεις έχουν κλείσει
 
61
Ymittos Sold Out
Ημερομηνία: 14 Απρίλιος 2024 09:00 - 12:30

Τόπος: Πυροφυλάκιο Καισαριανής.

Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

Ανοιξιάτικη πεζοπορία - περιήγηση στον αγαπημένο μας Υμηττό, σε μια πολύ όμορφη, κυκλική, σύντομη και βατή διαδρομή ιδανική όχι μόνο για όσους θέλουν να γνωρίσουν την πεζοπορία αλλά και για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις άγνωστες ορεινές ομορφιές της Αττικής. Η πεζοπορία αυτή εντάσσεται για πρώτη φορά στο πρόγραμμά μας.
Η συνάντησή μας είναι στο πυροφυλάκειο Καισαριανής "Δημήτρης Καραμολέγκος" (παρακάτω υπάρχει ακριβής χάρτης google map του σημείου συνάντησης), όπου καταφθάνουμε με δικά μας οχήματα. Η πεζοπορία προσφέρεται για ΥΓΙΕΙΣ ενήλικες και παιδιά 12-17 ετών που διαθέτουν στοιχειώδη φυσική κατάσταση και που θέλουν να ασχοληθούν με την ορεινή πεζοπορία και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με την εγγύηση και την ασφάλεια που εξασφαλίζει η οργανωμένη ομάδα πεζοπορίας του pezoporos.gr.
Η πεζοπορία θα μας χαρίσει μια υπέροχη θέα της Αττικής και του Πειραιά από ψηλά και θα μας ταξιδέψει στον χρόνο
αφού στην διαδρομή μας θα συναντήσουμε τη Μονή Καισαριανής με τα λιθόστρωτα μονοπάτια της, το πέτρινο εξωκλήσι της Αναλήψεως, σπηλαιοκάλυβο του 1966, φραγκομονάστηρα και κτίσματα που χρονολογούνται στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους.

image
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση πεζοπορικής εμπειρίας)

Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Αφετηρία: Πυροφυλάκειο Καισαριανής "Δημήτρης Καραμολέγκος"
Προσέλευση: 09:00 με τα δικά μας ΙΧ
Εκκίνηση πεζοπορίας:
09:30
Επιστροφή:
12:30 Πυροφυλάκειο Καισαριανής "Δημήτρης Καραμολέγκος"

Προαπαιτούμενο Επίπεδο Συμμετοχής (1)

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

"Είμαι απολύτως υγιής και διαθέτω την στοιχειώδη φυσική κατάσταση για να βαδίσω μια διαδρομή μέχρι 8 χιλιόμετρα σε επίπεδο ή ήπιες κλίσεις στην φύση. Διαθέτω τον βασικό πεζοπορικό εξοπλισμό (πεζοπορικό παπούτσι, σακίδιο, αδιάβροχο)."

YES - Βαθμός Δυσκολίας 1
Η διαδρομή είναι πολύ βατή και ευχάριστη. Σε κανένα σημείο της δεν διαθέτει ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Εντούτοις δεν ενδείκνυται για άτομα χωρίς την στοιχειώδη φυσική κατάσταση ή άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας, μυοσκελετικά και αρθρώσεων.

NO - Βαθμός Δυσκολίας 1+
Πρόκειται για μια πολύ βατή και σύντομη διαδρομή που εξελίσσεται σε έδαφος χωρίς ιδιαιτερότητες. Για το λόγο αυτό δεν θα μπορούσε επ ουδενί να είναι βαθμού 1+.
information

Η διαδρομή μας έχει συνολικό μήκος  7 χιλιόμετρα, είναι κυκλική (επιστρέφουμε δηλαδή πάλι στην εκκίνησή μας), αρχικώς ελαφρά ανηφορική και έπειτα ήπια κατηφορική και ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε δασικά μονοπάτια (κυρίως) και άνετο δασικό δρόμο με σχεδόν επίπεδη κλίση για αρκετά μέτρα. Κινούμαστε στην βορειοδυτική πλευρά του Υμηττού.
Στη διαδρομή μας θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το λεκανοπέδιο της Αττικής από ψηλά ατενίζοντας τον ορίζοντα του λεκανοπεδίου (κεντρική Αττική και νοτια προάστεια) και τον Πειραιά. Θα συναντήσουμε κατά σειρά:
Την ιερά Μονή Καισαριανής, το βοτανικό μονοπάτι, το πέτρινο εξωκλήσι της Αναλήψεως με τις δεκάδες εικόνες εντός του, ένα σπηλαιοκάλυβο του 1966 και θα ξαποστάσουμε στον περίφημο λόφο των ταξιαρχών με το φραγκομονάστηρο του Αγίου Μάρκου και τα ερείπια πρωτοχριστιανικών ναών.
Στη διαδρομή μας δεν θα βρούμε νερό για αυτό καλό είναι να έχουμε μαζί μας. Στο βουνό η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 4-5 βαθμούς χαμηλότερη από τα πεδινά και οι άνεμοι εντονότεροι. image

7 km

Βατή, κυρίως σε δασικά μονοπάτια και δευτερευόντως σε δασικό δρόμο.

image

2.5 ώρες

Η διάρκεια της πορείας μας με έναν μέτριο ρυθμό και τα διαλείμματα.

image

Γράφημα Υψομετρικών

Αυτό είναι το γράφημα των υψομετρικών διαφορών της διαδρομής που θα κάνουμε. Κλίσεις βατές και ομαλές.

 
 
 
image

Ανάβαση+294μ

Αφορούν την ανηφόρα που θα διανύσουμε στην αρχή της διαδρομής μας για περίπου 3 km.

image

Κατάβαση-294μ

Είναι τα μέτρα καθόδου μας για τα τελευταία 3 km της διαδρομής μας.

image

Min|Max υψόμετρο

Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 490 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 265 μ.

image

Κατάλληλο για...

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

 

Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • 14 Απρίλιος 2024 09:00 - 12:30

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI