fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Πεζοπορικό 4ημερο & Rafting στην Ήπειρο (14-17 Ιουλίου 2023)

Επόμενες πεζοπορίες
Main konitsa
Ημερομηνία: 14 Ιούλιος 2023 07:30 - 17 Ιούλιος 2023 22:00

Τόπος: Κόνιτσα-Ήπειρος

Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

Η απόλυτη πεζοπορική εμπειρία και η φυσιολατρική περιπέτεια συναντώνται σε ένα μοναδικό τετραήμερο στην πανέμορφη Ήπειρό μας. Δυο πεζοπορίες, μια δίπλα στον Αωό και μια στον Βοϊδομάτη και μια διάσχιση rafting στον Βοϊδομάτη, μας υπόσχονται μοναδικές εμπειρίες και αξέχαστες αναμνήσεις ζωής. Το τετραήμερο θα συνδυαστεί με επισκέψεις στη Μονή Στομίου Κόνιτσας, την Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκέπαστης, το καταφύγιο άγριας ζωής στο Μπουραζάνι και τα διάσημα πετρόκτιστα Μαστοροχώρια Γαναδιό και Καστάνιανη.

image
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση πεζοπορικής εμπειρίας)

4ήμερο - Παρασκευή 14 - Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Αφετηρία: Ησαπ Άνω Πατήσια, έξω από το Everest απέναντι από το σταθμό.
Προσέλευση Παρασκευή 14 Ιουλίου: 07:30
Αναχώρηση: 
08:00 (αυστηρώς)
Επιστροφή Δευτέρα 17 Ιουλίου:
22:00 (Ησαπ Άνω Πατήσια)

Προαπαιτούμενο Επίπεδο Συμμετοχής

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

"Γυμνάζομαι περιστασιακά ή περπατώ μόνος ή με άλλες ομάδες και θεωρώ ότι μπορώ να βαδίσω μια απόσταση μέχρι 8-9 χιλιόμετρα με ήπιες ανηφόρες και κατηφόρες σε οποιαδήποτε έδαφος. Διαθέτω τον βασικό εξοπλισμό για πεζοπορία (μπατόν, ορειβατικό παπούτσι ή μποτάκι, καλό αδιάβροχο, σακίδιο πεζοπορίας)".

YES - Βαθμός Δυσκολίας 1+
Οι πεζοπορίες της εκδρομής απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν περπατήσει ξανά σε πεζοπορικές διαδρομές στην ελληνική ύπαιθρο (1+) ή τουλάχιστον γυμνάζονται πολύ τακτικά και βρίσκονται σε καλή φυσική αερόβια κατάσταση (1). Επίσης απαιτείται να γνωρίζουν κολύμπι λόγω της δράσης του rafting που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας.
Η μια πεζοπορία περιλαμβάνει ανηφόρα μέτριας κλίσης για 2 km περίπου και η άλλη εξελίσσεται μέσα σε δασικό μονοπάτι με έντονο ανάγλυφο (σύντομα σκαμπανεβάσματα, μερικώς βραχώδες, σκαλοπάτια).

Η πεζοπορία αυτή δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ξανακάνει ΠΟΤΕ πεζοπορία στην φύση.

NO - Βαθμός Δυσκολίας 2
Διότι οι πεζοπορικές μας διαδρομές είναι βατές, 9 και 6 km η κάθε μια, και το rafting θα γίνει μια εποχή με λιγότερο ορμητικό τον Βοϊδομάτη (λιγότερο νερό) και φυσικά πάντα με την καθοδήγηση και συμμετοχή από επαγγελματίες επιχειρήσεων της περιοχής και με εξοπλισμό (κράνη, στολή, σωσίβιο).


Διοργάνωση Εκδρομής - Logo Kourtis

Διοργάνωση Πεζοπορίας - Logo Stamp Pezoporos

information

Πεζοπορικές διαδρομές:

1. Γεφύρι της Κόνιτσας-Μονή Στομίου-Γεφύρι της Κόνιτσας. Μια υπέροχη πεζοπορία δίπλα στον Αώο, μετ'επιστροφής. Ξεκινά από το διάσημο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και καταλήγει στη Μονή Στομίου όπου ασκήτευσε για αρκετά χρόνια ο Άγιος Παϊσιος.
Η διαδρομή είναι πολύ βατή, εξελίσσεται μέσα σε πέτρινο μονοπάτι, δασικό δρόμο και χωμάτινο δασικό μονοπάτι.
Το αρχικό τμήμα της διαδρομής είναι σχεδόν επίπεδο με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές. Κινείται δίπλα στις όχθες του Αώου.
Κοντά στη Μονή καλύπτει μια θετική υψομετρική διαφορά 230 μέτρων μέσα σε 2 km. Δηλαδή για 2 km περιλαμβάνει ανηφόρα μέτριας κλίσης. Φτάνοντας στη Μονή θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε τον Αώο από ψηλά, την επιβλητική χαράδρα του που περικλείεται από την έκτη υψηλότερη κορυφή της Ελλάδος, την Γκαμήλα (2.497 μ) του όρους Τύμφης και τις απότομες ορθοπλαγιές της Τραπεζίτσας (2.024 μ).
Από τον ίδιο δρόμο θα επιστρέψουμε έχοντας διανύσει συνολικά 9km. Με έναν μέτριο ρυθμό, τα διαλείμματα και την επίσκεψη στη Μονή, η διαδρομή μας αναμένεται να διαρκέσει 4 ώρες.

2. Γεφύρι Κλειδωνιάς - Γεφύρι Αρίστης. Διαδρομή μονής κατεύθυνσης. Ξεκινάμε δίπλα από τις όχθες του Βοϊδομάτη ποταμού, από το περίφημο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς. Κινούμαστε παράλληλα με τον ποταμό σε μονοπάτι με χώμα, πέτρινα σκαλοπατάκια και μερικώς βραχώδες. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε και την Μονή του 17ου αιώνα των Αγίων Αναργύρων. Ιτιές, βελανιδιές, υπεραιωονόβια πλατάνια και φυσικά τα γαλαζοπράσινα νερά του βοϊδομάτη θα μας συνοδεύουν σε όλη την πορεία μας.
Η κατάληξη της διαδρομής μας είναι στο διάσημο γεφύρι της Αρίστης μετά από 6 km. Με τα διαλείμματα η πεζοπορία μας αναμένεται να διαρκέσει περίπου 3 ώρες.

Και οι δυο πεζοπορικές μας διαδρομές, στο μεγαλύτερο μέρος τους, κινούνται κάτω από πυκνή βλάστηση και ίσκιο. Τα νερά των ποταμών μειώνουν κατά πολύ το αίσθημα της ζέστης που θα υπάρχει λόγω εποχής.

Rafting

Από το γεφύρι της Αρίστης, το μονοπάτι που πριν περπατήσαμε θα το διασχίσουμε μέσα από τον ποταμό κάνοντας rafting. Με τον τρόπο αυτό θα επιστρέψουμε στο γεφύρι της Κλειδωνιάς όπου θα μας περιμένει το πούλμαν. Το βανάκι της επιχείρησης του rafting θα μεταφέρει τα πράγματά μας πίσω στο γεφύρι της Κλειδωνιάς ή όποιον δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο rafting. Για το rafting θα μας παρασχεθούν εξοπλισμός (στολή, κράνη, σωσίβια), έμπειροι οδηγοί πάνω στην βάρκα και θα υπάρχει σύντομη εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες του rafting. Ο ποταμός και η εποχή που πραγματοποιείται η δράση θεωρούνται τα ιδανικά για την συμμετοχή αρχαρίων και εφήβων που δεν έχουν επαφή με το σπορ αυτό.


image

9 km & 6 km

Μια μετ'επιστροφής και μια διαδρομή μονής κατεύθυνσης.

image

4 ώρες & 3 ώρες

Με μέτριο ρυθμό και τα διαλείμματα οι διάρκειες των πεζοποριών μας.

image

Γράφημα Υψομετρικών

Αυτό είναι το γράφημα των υψομετρικών διαφορών των διαδρομών που θα κάνουμε.

 
 
 
image

Ανάβαση+557 & +382 μ

Οι συνολικές αναβάσεις των διαδρομών μας.

image

Κατάβαση-557 & -382 μ

Οι συνολικές καταβάσεις των διαδρομών μας.

image

Min|Max υψόμετρο

Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 690 μ & 475 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 430 μ & 374 μ ανά διαδρομή.

image

Κατάλληλο για...

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

 

Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • από 14 Ιούλιος 2023 07:30 εώς 17 Ιούλιος 2023 22:00

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI