fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Πεζοπορικό-Κατασκηνωτικό Διήμερο στην Εύβοια | 17 & 18 Ιουνίου 2023

Επόμενες πεζοπορίες
Main Kotylaia
Ημερομηνία: 17 Ιούνιος 2023 07:30 - 18 Ιούνιος 2023 21:00

Τόπος: Κοτύλαια Όρη - Κεντρική Εύβοια

Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

Μια μοναδική πεζοπορική εμπειρία, μια ασύγκριτη φυσιολατρική εξόρμηση περιμένει όσους δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την δράση μας. Τα άγνωστα (αλλά υπέροχα) Κοτύλαια Όρη της Κεντρικής Εύβοιας και οι μαγευτικές, καταγάλανες παραλίες του Αιγαίου, μας περιμένουν σε ένα πεζοπορικό-κατασκηνωτικό διήμερο που θα χαραχτεί για πάντα στη μνήμη σας.

image
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση πεζοπορικής εμπειρίας)

Διήμερο - Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Αφετηρία: Ησαπ Άνω Πατήσια, έξω από το Everest απέναντι από το σταθμό.
Προσέλευση Σάββατο 17 Ιουνίου: 07:30
Αναχώρηση: 
08:00 (αυστηρώς)
Επιστροφή Κυριακή 18 Ιουνίου:
21:00 (Ησαπ Άνω Πατήσια)

Προαπαιτούμενο Επίπεδο Συμμετοχής

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

"Γυμνάζομαι αρκετά τακτικά. Παίρνω μέρος τακτικά σε πεζοπορίες με άλλες ομάδες και θεωρώ ότι μπορώ να βαδίσω σε οποιοδήποτε έδαφος μέχρι και 12 χιλιόμετρα. Ανταποκρίνομαι καλά σε ανηφόρες και κατηφόρες μέτριας κλίσης και απόστασης. Διαθέτω καλό και εξειδικευμένο πεζοπορικό εξοπλισμό."

YES - Βαθμός Δυσκολίας 2
Διότι πρόκειται για μια κυκλική διαδρομή συνολικά 16.5 χιλιομέτρων σε δυο διαδοχικές ημέρες. Διότι απαιτεί εξοπλισμό (σκηνή, υπνόσακο, υπόστρωμα κλπ) που δεν διαθέτει ή γνωρίζει να χρησιμοποιήσει ο μέσος όρος των πεζοπόρων. Μπορούν να συμμετέχουν και άτομα επιπέδου 1+ με πολύ καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία σε κατασκηνωτικές δράσεις.
NO - Βαθμός Δυσκολίας 2+
Διότι η διαδρομή είναι στο μεγαλύτερο μέρος της βατή, σε καλό πεδίο και χωρίς ιδιαίτερα υψομετρικά.
information

Σε αυτή την εξόρμησή μας θα υπάρχει και υποστήριξη από όχημα  SUV 4χ4 το οποίο θα λειτουργεί υποστηρικτικά μεταφέροντας τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης και για το μπάνιο στην θάλασσα αλλά και για λόγους ασφαλείας.
Ο κατασκηνωτικός εξοπλισμός θα είναι δικός σας και θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι είναι λειτουργικός και ότι ξέρετε να τον χρησιμοποιείτε σωστά. Στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μας και στο σημείο κατασκήνωσης δεν υπάρχει σήμα κινητού ή internet.

Η διαδρομή μας θα διεξαχθεί σε δυο ημέρες και είναι κυκλική. Θα ξεκινήσει από ένα σημείο του περιφερειακού δρόμου της Κεντρικής Εύβοιας που οδηγεί από Κύμη στις παραλίες Μετοχίου και Χιλιαδού. Η άφιξή μας στο σημείο θα συνοδευτεί από τον θαυμασμό μας για την βλάστηση των ορεινών όγκων της Ευβοίας και την υπέροχη θέα του Αιγαίου από ψηλά, ανάμεσα στις απόκρημνες βουνοπλαγιές.
Μαζί μας θα έχουμε μόνο τα απαραίτητα της πεζοπορίας, όπως είθισται στις ημερήσιες πεζοπορίες. Τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης (σκηνή, υπνόσακους, υπόστρωμα κλπ) και εκείνον για μπάνιο στη θάλασσα (πετσέτες, μαγιό, παντόφλες) θα έχουμε φορτώσει από την αφετηρία μας στην Αθήνα στο όχημα SUV που θα διαθέτει η ομάδα μας για το διήμερο αυτό. Ο εξοπλισμός αυτός θα μας παραδοθεί όταν πια τερματίσουμε την πεζοπορία της πρώτης ημέρας ακριβώς στο σημείο που θα διανυκτερεύσουμε στο βουνό.
Την πρώτη ημέρα θα διανύσουμε 9.5 km καλύπτοντας με ήπιο τρόπο μια υψομετρική διαφορά 300 μέτρων ανάμεσα σε βατό δασικό δρόμο και δασικά μονοπάτια.
Θα κατασκηνώσουμε το βράδυ στο βουνό σε ένα υπέροχο οροπέδιο σπάνιας ομορφιάς.
Την επόμενη ημέρα, προτού ξεκινήσουμε να πεζοπορούμε, θα παραδόσουμε τον εξοπλισμό της κατασκήνωσης ξανά στο όχημα υποστήριξης. Θα καλύψουμε 7 km σε επίπεδη ή ελαφρώς κατηφορική κλίση (-200 μέτρα υψομετρική διαφορά) μέχρι να φτάσουμε στον τερματισμό μας που είναι και το σημείο από όπου ξεκινήσαμε την προηγούμενη ημέρα. Εκεί θα μας περιμένει το λεωφορείο μας για επιβίβαση.
Θα μεταβούμε σε παραλία της Κύμης για μπάνιο. Φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα δίπλα στο κύμα, βόλτα στην παραλία της Κύμης για καφέ, γλυκά ή παγωτό και επιστροφή στην Αθήνα.


image

16.5 km

Θα διανύσουμε 9.5 km την πρώτη μέρα + 7 km την δεύτερη μέρα.

image

8 ώρες

Με έναν καλό ρυθμό και τα διαλείμματα θα είναι περίπου 4 ώρες / ημέρα.

image

Γράφημα Υψομετρικών

Αυτό είναι το γράφημα των υψομετρικών διαφορών της διαδρομής που θα κάνουμε συνολικά.

 
 
 
image

Ανάβαση+300μ

Αφορούν την συνολική υψομετρική διαφορά των 16.5 km.

image

Κατάβαση-200μ

Αφορούν την συνολική υψομετρική διαφορά των 16.5 km.

image

Min|Max υψόμετρο

Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 915 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 568 μ.

image

Κατάλληλο για...

Ενήλικες (έως 65 ετών) και έφηβοι 12-17 ετών με συνοδεία.

 

Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • από 17 Ιούνιος 2023 07:30 εώς 18 Ιούνιος 2023 21:00

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI