fbpx

Pezoporos.gr

Διοργάνωση πεζοποριών για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Πεζοπορικές εξορμήσεις στα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδος. Πιστοποιημένοι-Πτυχιούχοι επαγγελματίες του Τουρισμού και του Αθλητισμού.

 

Προπονητική πεζοπορία στον Υμηττό (11-12-2022)

Επόμενες πεζοπορίες
Main Υμηττός
Ημερομηνία: 11 Δεκέμβριος 2022 09:00 - 12:30

Τόπος: Προπονητική πεζοπορία στον Υμηττό (11-12-2022)

 Αναλυτικές Πληροφορίες Πεζοπορίας

 

Προαπαιτούμενο επίπεδο συμμετοχής
(κάνε κλικ πάνω στη φωτογραφία για να δεις λεπτομέρειες για τη διαβάθμιση
πεζοπορικής εμπειρίας)

info
 

Πεζοπορούμε στον Υμηττό, βελτιώνουμε την φυσική μας κατάσταση και απολαμβάνουμε την Αττική από ψηλά.
Μια υπέροχη και απαιτητική κυκλική διαδρομή που ξεκινά και καταλήγει στο πυροφυλάκειο Καισαριανής "Δημήτρης Καραμολέγκος" για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022
09:00 Συνάντηση στο πυροφυλάκειο Καισαριανής "Δημήτρης Καραμολέγκος" όπου καταφθάνουμε με δικά μας οχήματα.
Ξεκινάμε την πορεία μας 9:30 χωρίς αναμονή.

Τύπος Διαδρομής

Προαπαιτούμενο επίπεδο συμμετοχής:

"Γυμνάζομαι αρκετά τακτικά. Παίρνω μέρος τακτικά σε πεζοπορίες με άλλες ομάδες και θεωρώ ότι μπορώ να βαδίσω σε οποιοδήποτε έδαφος μέχρι και 12 χιλιόμετρα.
Ανταποκρίνομαι καλά σε ανηφόρες και κατηφόρες μέτριας κλίσης και απόστασης.
Διαθέτω καλό και εξειδικευμένο πεζοπορικό εξοπλισμό."

Βαθμός Δυσκολίας : 2
- Γιατί βαθμός δυσκολίας 2
α. Διότι πρόκειται για 8.5 χιλιόμετρα ορεινής πεζοπορίας εκ των οποιών τα πρώτα 5 αφορούν ανηφόρα. Μια διαδρομή που θα δοκιμάσει τις αντοχές μας και σίγουρα θα δυσκολέψει πολύ κάποιον μη εξοικειωμένο. Μεγάλο μέρος της διαδρομής εκτυλίσεται ανάμεσα σε βραχώδη δασικά μονοπάτια.
Δεν ενδείκνυται για άτομα που δεν περπατάνε γενικώς στη ζωή τους ή δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό. Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση.
- Γιατί όχι βαθμός 2+
Διότι κατά τα άλλα πρόκειται για μια βατή διαδρομή, με σηματοδοτημένα δασικά μονοπάτια.

Η διαδρομή μας έχει μήκος  8.5 χιλιόμετρα, είναι κυκλική (επιστρέφουμε δηλαδή πάλι στην εκκίνησή μας), 
 σχετικά ομαλή και ανηφορική, μέσα σε πυκνό δάσος και ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε δασικά δρομάκια, δασικά μονοπάτια (κυρίως) και άσφαλτο.
Το μέγιστο υψόμετρο που θα πατήσουμε είναι 774 μ, ενώ το ελάχιστο είναι 275 μ από το επίπεδο της θαλάσσης.

Στη διαδρομή μας θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το λεκανοπέδιο της Αττικής από ψηλά ατενίζοντας τον ορίζοντα μέχρι και τη θάλασσα, θα κινηθούμε κοντά στην κορυφή του Υμηττού και θα συναντήσουμε πυκνή βλάστηση. Στη διαδρομή μας δεν υπάρχει πηγή με νερό για αυτό θα πρέπει να έχουμε μαζί μας.

Η διάρκεια της πορείας μας αναμένεται να είναι με έναν μέτριο ρυθμό και τα διαλείμματα, περίπου 3.5 ώρες.
clock
Πρόγραμμα

Πρωινό ξύπνημα την Κυριακή και συνάντηση στις 09:00 στο πυροφυλάκειο Καισαριανής "Δημήτρης Καραμολέγκος". Στη σελίδα αυτή παρακάτω υπάρχει διαδραστικός χάρτης google με το ακριβές σημείο συνάντησής μας.
Θα ξεκινήσουμε στις 9:30 χωρίς καμία καθυστέρηση.

Το αργότερο 12:30 η διαδρομή μας θα έχει ολοκληρωθεί.

Πληροφορίες Περιοχής

 
Δυο λόγια για τον Υμηττό.

Ο Υμηττός έχει υψόμετρο 1.026 μέτρα (κορυφή Εύζωνας), εκτείνεται στην Ανατολική πλευρά του λεκανοπεδίου της Αττικής και έχει θέα προς τα Μεσόγεια. Καλύπτει έκταση 80.000 στρεμμάτων και είναι συνδεδεμένος άρρηκτα με την ιστορία της Αρχαίας Αθήνας. Από τα ώριμα βυζαντινά χρόνια ο Υμηττός φιλοξένησε σημαντικά μοναστήρια με πιο γνωστή τη μονή Καισαριανής. Επίσης γνωστές είναι η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού και η μονή Αστερίου.
Διακρίνεται για τη μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και Πανίδας που το καθιστούν ένα σημαντικό βιότοπο της Αττικής. Τα τελευταία χρόνια νομοθετήθηκαν ειδικά μέτρα για την προστασία του και αποτελεί προστατευόμενο βιότοπο του δικτύου Natura 2000.  Αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των κατοίκων της πρωτεύουσας που θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση. Προσφέρεται για περιπάτους, ενώ ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος φτάνει ως την κορυφή του βουνού. Τα τελευταία χρόνια έχουν καθαριστεί και σηματοδοτηθεί διάφορα μονοπάτια, όπως τα μονοπάτια 2, 3,5 και 10.

Η χλωρίδα του όρους περιλαμβάνει περίπου 650 ταξινομικές μονάδες (είδη και υποείδη) Πτεριδοφύτων και Σπερματοφύτων, οι 54 είναι ενδημικές της Ελλάδας ενώ οι 59 προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία και διεθνείς συμβάσεις ή περιλαμβάνονται σε καταλόγους απειλούμενων ειδών.
Στο αισθητικό δάσος Υμηττού έχουν καταγραφεί περισσότερα από 40 είδη ορχιδέων, μία από τις υψηλότερες πυκνότητες ορχεοειδών της Ευρώπης αναλογικά με την έκταση, ενώ στο βουνό μπορεί να βρει κανείς και ενδημικά είδη Crocus και Centaurea.
Στον Υμηττό έχουν καταγραφεί πολλά είδη θηλαστικών, αρκετά από αυτά σπάνια και προστατευόμενα, όπως διάφορα είδη νυχτερίδων (όλα προστατευόμενα), αλεπούδες, σκαντζόχοιροι, κουνάβια, νυφίτσες, μυγαλές. Επίσης έχουν καταγραφεί 112 είδη πτηνών, τα οποία είναι επιδημητικά, μεταναστευτικά, χειμερινοί επισκέπτες και περιστασιακά εμφανιζόμενα. Ο αριθμός αυτός είναι το ¼ των ειδών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετά είδη ερπετών (όλα προστατευόμενα), ανάμεσά τους δύο από τα τρία είδη χερσαίων χελωνών που υπάρχουν στην Ελλάδα 2 είδη χελώνας, 3 είδη φιδιών, αρκετές σαύρες, πολλά είδη αμφιβίων κυρίως βάτραχοι και φρύνοι.
Περισσότερα από 60 σπήλαια και βάραθρα αναφέρονται στον Υμηττό. Πιο σημαντικό είναι το σπήλαιο Κουτούκι.

equip

Εξοπλισμός

1. Άνετα ρούχα (συνήθως φόρμες ή σορτς) με έντονα και φωτεινά χρώματα, που διευκολύνουν την κίνηση.
2. Ορειβατικά μποτάκια ή πολύ καλά αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο ή περπάτημα στο βουνό (trekking).
3. Άνετο σακίδιο πλάτης 45 λίτρων maximum χωρητικότητας για μια ημερήσια πεζοπορία.
4. Καπέλο, γυαλιά ηλίου, σφυρίχτρα, φακό και αντηλιακό, ειδικά κατά τους θερινούς μήνες.
5. Αντιανεμικό και αδιάβροχο μπουφάν, φούτερ ή φλις μπλουζάκι, μια μικρή πετσέτα.
6. Μίνι, ατομικό φαρμακείο.
7. Ένα δεύτερο σετ ρούχων που θα μείνει στο αυτοκίνητό σας (εσώρουχα, 2 ζευγάρια κάλτσες, μπλούζα, παντελόνι ή φόρμα).
8. Παγούρι με νερό έως 1 λίτρο, σνακ, ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε "πρόχειρο" θεωρείτε ότι μπορεί να αναπληρώσει διατροφικά τις δυνάμεις σας.
9. Ορειβατικά μπατόν (προαιρετικά) για τη διευκόλυνση της κίνησης ατόμων που δεν είναι πολύ εξοικειωμένα με πεζοπορίες.

 

Κόστος Συμμετοχής

Κόστος συμμετοχής
12 € / άτομο
-------
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
Λειτουργικά έξοδα των διοργανωτών της πεζοπορίας
Ομαδικό φαρμακείο
 
Δεν περιλαμβάνει αξίες εισιτηρίων σε επισκέψιμα αξιοθέατα, καταφύγια ή το γεύμα σε ταβέρνα.

 

 

price

Κράτηση θέσης & Πληρωμή

Κάντε online την κράτησή σας σε αυτή τη σελίδα πατώντας πάνω δεξιά το πράσινο κουμπί. Αν το κουμπί είναι απενεργοποιημένο, σημαίνει ότι έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των κρατήσεων. Σε αυτή την περίπτωση στείλτε μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με το όνομα, το επίθετο, το τηλέφωνό σου, τον αριθμό θέσεων που σε ενδιαφέρουν και τα ονόματα εκείνων που θα σε συνοδεύουν για να μπεις σε λίστα αναμονής.
Για να θεωρηθεί έγκυρη η κράτησή σας πρέπει να εξοφληθεί η αξία των υπηρεσιών μας εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της κράτησης. Αν δεν αποστείλετε τα σχετικά αποδεικτικά κατάθεσης εντός των 3 αυτών ημερών, η κράτηση ακυρώνεται και ισχύει ξανά μόνο με την αποστολή του αποδεικτικού πληρωμής και εφόσον υπάρχει διαθέσιμη θέση.
-------
Δικαίωμα πλήρους επιστροφής για ακυρώσεις μέχρι -  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00
Για ακυρώσεις μέχρι την ανωτέρω ώρα και ημέρα, επιστροφή όλου του ποσού που έχει καταβληθεί.
-------
Δικαίωμα επιστροφής του 50% της αξίας των καταβληθέντων για ακυρώσεις από :
Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου  2022, μέχρι Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00
--------
Λήξη πληρωμών και δικαιώματος επιστροφών - Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 20:00
Σημείωση: Μετά την ανωτέρω ημέρα και ώρα, για ακυρώσεις που δεν οφείλονται σε απόφαση των διοργανωτών, δεν πραγματοποιούνται επιστροφές χρημάτων. Ακυρώσεις με απόφαση των διοργανωτών μετά την ανωτέρω ημερομηνία και ώρα συνεπάγονται επιστροφή της πλήρους αξίας των υπηρεσιών μας.

Οι ακυρώσεις κοινοποιούνται αποκλειστικά με mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να θεωρηθούν έγκυρες.

Προσοχή:
Λεπτομέρειες της πληρωμής θα σταλούν με email ΜΟΝΟ σε όσους πραγματοποιήσουν εγγραφή στην πεζοπορία και κράτηση. Προϋπόθεση για την πληρωμή αποτελεί να έχετε πρώτα κάνει online κράτηση στην πεζοπορία.
Μετά την πληρωμή, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ αποστολή του αποδεικτικού της τράπεζας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με μήνυμα στο messenger της σελίδας στο facebook.Άλμπουμ Πεζοπορίας
 

 

Το σημείο της αφετηρίας μας στο Χάρτη


 

Ημερομηνία και ώρα συνάντησης στην αφετηρία


  • 11 Δεκέμβριος 2022 09:00 - 12:30

Διεθνείς - Εθνικές Πιστοποιήσεις και Πτυχία

 HATEOA  ΑΣΤΕΡ  TEFAA  logo  Acsm  RTI